>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українські лижники здобули три медалі на Паралімпіаді в Сочі

В активі Батенкової і Шишкової вже по три медалі

Українські лижники здобули три медалі на Паралімпіаді в Сочі
Юлия Батенкова
Фото: EPA/UPG

На Паралімпіаді в Сочі збірна України завоювала ще три медалі в лижних гонках.

Так Максим Яровий посів третє місце в лижних гонках на кілометровій дистанції. Він програв чемпіону, росіянину Роману Петушкову, трохи більше за дві секунди. Росіянин Григорій Муригін випередив українця всього на 1,2 секунди.

Для нашого спортсмена цей успіх став другим на Паралімпіаді: раніше він виграв "срібло" в біатлоні на дистанції 7,5 км.

Юлія Батенкова завоювала вже третю медаль. Українка до "срібла" на 15-кілометровій лижній гонці і "бронзі" в біатлоні приплюсувала "срібло" у спринті на кілометровій дистанції. Росіянці Анні Мілєніній Юлія поступилися 4,5 секунди. Для неї ця нагорода стала третьою - раніше Юлія вигравала бронзу в біатлоні і срібло в 15-кілометровій лижній гонці.

Оксана Шишкова виграла "бронзу" у спринті (1 км, спортсменка з порушенням зору). Міхаліні Лисовій українка поступилася 13,1 секунди. Олена Ремізова (Росія) випередили Оксану на 5,6 секунди. Для нашої спортсменки ця "бронза" стала третьою медаллю Паралімпіади в Сочі.

Після 5-го дня змагань у Сочі Україна посідає третє місце в медальному заліку. В активі нашої збірної 14 медалей (3+4+7). Збірна Росії завоювала 47 медалей (16+18+13). Збірна Німеччини виграла 6 золотих медалей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram