>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Клон Моуріньйо" отримав привабливу пропозицію з Росії

"Зеніт" місцевим фахівцям не довіряє

"Клон Моуріньйо" отримав привабливу пропозицію з Росії
Фото: EPA/UPG

Пітерський "Зеніт" веде переговори з португальським тренером Андре Віллаш-Боашем.

36-річний фахівець, за повідомленням італійських журналістів, вже почав переговори з пітерцями. Йому запропоновано чотирирічну угоду. Португалець планує 15 березня прилетіти в Москву на матч 21 туру чемпіонату Росії ЦСКА - "Зеніт".

Представники Віллаш-Боаша кажуть про те, що тренер налаштований прийняти привабливу пропозицію з Росії.

Нагадаємо, у вівторок боси "Зеніта" звільнили італійського тренера Лучано Спаллетті. 55-річний італійський спеціаліст очолював команду з грудня 2009 року. Під керівництвом Спаллетті "Зеніт" двічі вигравав чемпіонат Росії, по разу — Кубок і Суперкубок країни, а також вперше в історії вийшов у плей-оф Ліги чемпіонів. Цього року пітерці на своєму полі програли дортмундській "Боруссії" (2:4) в 1/8 ЛЧ. У першому весняному турі "Зеніт" на своєму полі не зумів обіграти "Томь" (0:0). Раніше повідомлялося про конфлікт Лучано з "сенаторами" (досвідченими гравцями команди). У цей момент виконувачем обов'язків головного тренера "Зеніта" призначено українця Сергія Семака.

Андре Віллаш-Боаша в пресі називають "клоном Жозе Моуріньйо" - тренер раніше входив в тренерський штаб "Особливого". Під керівництвом Віллаш-Боаша "Порту" виграв чемпіонат Португалії і Лігу Європи. А ось в Англії кар'єра португальця не склалася. Віллаш-Боаша звільнили з "Челсі" (Ді Маттео, прийнявши "синіх", виграв у підсумку ЛЧ). У лондонському "Тоттенхемі" Андре пропрацював півтора сезони. У минулому чемпіонаті "шпори" багато в чому, завдяки відмінній грі Гаррета Бейла ледь не завоювали путівку в ЛЧ. Без Гаррета "шпори" провалили старт цієї першості, внаслідок чого тренера відправили у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram