>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна не бойкотуватиме Паралімпіаду в Сочі

Володимир Путін переконав українців залишитися

Україна не бойкотуватиме Паралімпіаду в Сочі
Валерий Сушкевич
Фото: http://asiu.org.ua

Голова паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич повідомив, що наша збірна виступатиме на Паралімпіаді в Сочі.

"Ми не можемо бути індиферентними до ситуації, коли створена унікальна в світі проблема. Цінності паралімпізму завжди пов'язані з миром. Під час Олімпіади війни зупинялися, жодних військових дій. Паралімпійці готові вийти на старт будь-яких видів і дуже хочуть цього, але будь-яка команда не є чимось окремим від народу і країни, Я не пам'ятаю, щоб країна-організатор почала інтервенцію на територію країни-учасника Ігор.

Ми хочемо реалізувати свій потенціал в умовах миру. Я просив Володимира Лукіна та Дмитра Козака передати моє прохання президенту Володимиру Путіну, щоб у період Ігор відбулася деескалація конфлікту. Пізніше я особисто повторив пану Путіну це прохання. Я не торкався жодних політичних тем: питання мови, політичного устрою. Але я виступав як посланник паралімпійців України. Ми залишаємося на Паралімпіаді", - розповів Сушкевич на прес-конференції.

Зазначимо, що українцям обіцяють $125 тис за "золото" Ігор.

Нагадаємо, що Паралімпіаду в Сочі відкриють 7 березня. Раніше міністр спорту і молоді Дмитро Булатов заявив, що він бойкотуватиме Ігри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram