>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Маркевич кидає "Металіст"

У команді-банкруті тренер працювати не хоче

Маркевич кидає "Металіст"
Фото: Дмитрий Неймырок

Мирон Маркевич не бачить більше сенсу працювати в харківському "Металісті". Футболісти та персонал третій місяць не отримують зарплату, і тренер вирішив піти.

"Я вирішив подати у відставку. Команда розвалюється на очах, не хочу бути свідком цього. Через тиждень футболісти стануть вільними агентами. Мені шкода, шкода, що так сталося, шкода уболівальників. У мене іншого виходу немає, це тягнеться вже давно. Постійні борги... Більше так тривати не може. Команда кинули, на сьогодні вона нікому не потрібна.

Футболісти третій місяць без зарплати і вони матимуть повне право на статус вільного агента. І там не тільки про зарплату йдеться, там багато про що. Футболісти через особисті стосунки слухали мене, Краснікова, Волика. Вони виходили і грали.

Команда дограє сезон. Але це вже буде інша команда. Час покаже, як буде. Дуже важко це переживаю, але виходу не бачу. Можливо, його хтось знайде, я зрадію.

Курченко? Взагалі з новим керівництвом я разів п'ять спілкувався. Але у мене до нього претензій немає, він як міг, так і допомагав. Нехай не ображається, але він так і не зрозумів, яку команду взяв. "Металіст" добре знали в Європі, ми постійно прогресували. Нехай не ображається, але він далекий від футболу", - розповів Мирон Богданович.

На зимову паузу "Металіст" пішов, ділячи 2-3 місця з "Динамо". Від "Шахтаря" харків'яни відстають на 5 очок.

Нагадаємо, Маркевич прийняв команду в 2005 році. Харків'яни під його керівництвом 6 разів ставали бронзовими призерами. Минулого сезону "Металіст", випередивши "Динамо", посів 2 місце і кваліфікувався в Лігу чемпіонів. Однак з ЛЧ клуб виключили через участь у договірному матчі. На початку 2013 року президентом клуба став Сергій Курченко, якого пов'язують із Олександром Януковичем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram