>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ліга ВТБ: "Донецьк" не вистояв у Литві

"Тиграм" не вистачило стабільності

Ліга ВТБ: "Донецьк" не вистояв у Литві
Фото: sport.oboz.ua

"Донецьк" поступився "Летувос Рітос" у черговому матчі Ліги ВТБ. "Тигри" добре провели першу половину. За рахунок жорсткої гри під своїм кільцем гості змусили "Летувос Рітос" багато атакувати з-за дуги. Однак реалізація у господарів була на досить низькому рівні, внаслідок чого "тигри" поступово пішли у відрив. Завдяки потраплянням Мітчелла на велику перерву "Донецьк" вирушив, маючи випередження на 15 очок.

Але в другій половині все кардинально змінилося. Через відсутність Кіллінгсуорта, який відпочивав через перебір фолів,  захист донеччан в "фарбі" різко ослабла, дозволяючи Сонгайлі та Паласіосу регулярно забивати з близької відстані. Положення не змогли змінити ні два тайм-аути Плеханова, ні повернення центрового гостей в гру. Розладналися й атакуючі дії "Донецька", який виявився не готовий до істотного посилення оборони господарів. Остаточно провалилися донеччани в заключній чверті. Як підсумок, господарі перемогли з різницею в 10 пунктів.

Зазначимо, що після 14-и турів "Донецьк" посідає 5-е місце в групі А Ліги ВТБ.

"Летувос Рітас" (Литва) - "Донецьк" (Україна) - 85:75 (18:22, 15:26, 24:14, 28:13)

"Летувос Рітас": Кук (3 + 8 передавань), Гецевичюс (11 + 8 підбирань + 4 передавання), Орелік (13), Сонгайла (16), Лідека (5) - старт; Бабраускас (3), Паласіос (14), Сейбутіс (8), Дауделл (4 передавання), Єловаць (12)

"Донецк": Мітчелл (16 + 4 передавання), Кінг (12 + 5 підбирань + 9 передавань), Яковлєв (14), МакКолі (6 + 7 підбирань), Кіллінгсуорт (14 + 6 підбирань) - старт; Буренко, Липовий, Корнієнко (11), Глєбов (2)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram