>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Футболістки окупували подіум у фристайлі

Томпсон і Холмлунд можуть і м'яч поганяти у вільний час

Збірна Канади завоювала ще дві медалі в Сочі. Маріель Томпсон і Келсі Серва вибороли відповідно золоту та срібну медалі в скі-кросі (фристайл). "Бронза" дісталася шведці Ганні Холмлунд.

Таким чином, в активі Канади тепер 22 медалі (8 +10 +4). Більше тільки у США (25) і Росії (23).

Скі-кросом Маріель Томпсон почала займатися в 16 років, коли їй набридли гірські лижі (завдяки батькам Маріель стала на лижі вже в два роки). До фристайлу Томпсон активно займалася фігурним катанням і футболом. Але фристайл в цій "битві" врешті переміг. 2012 року Маріель стала першою канадською спортсменкою серед чоловічих і жіночих команд, що виграла Кришталевий глобус як абсолютний чемпіон у скі-кросі за результатами Кубка світу. На ЧС-2013 Маріель стала другою. Свою медаль спортсменка присвятила другу Ніку Зоричичу, загиблому під час змагань на етапі Кубка світу в Швейцарії в травні 2012 року.

Фото: EPA/UPG

Чи не єдиною конкуренткою Томпсон у Сочі була Келсі Серва. Канадка, що пережила серію найтяжчих травм (через розрив зв'язок на коліні Келсі пропустила весь минулий сезон, а раніше вона неодноразово ламала ребра, руки, а також отримувала струс мозку) мріяла про "золото", але не склалося. До фристайлу Серва прийшла з екстремальних видів спорту якраз через участь в Олімпіаді.

Через низку складних травм довелося пройти і Хомлунд, яка втекла з юнацької збірної Швеції з футболу до фристайлу: "Я грала в футбол, а потім дізналася про скі-крос та перспективу взяти участь в Олімпійських Іграх. Друзі сказали, що у мене вийде. Я зібрала речі, зв'язалася з національною федерацією, і мене запросили в тренувальний табір. Вийшло!".

Олімпійські ігри. Сочі

Фристайл. Скі-крос. Жінки

Фінал

1. Маріель ТОМПСОН (Канада)

2. Келсі СЕРВА (Канада)

3. Ганна ХОЛМЛУНД (Швеція)

4. Офелія Давід (Франція)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram