>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Американський "бізнесмен" виграв Олімпіаду в гігантському слаломі

Тел Лігеті - супергігант спорту та бізнесу. І просто класний хлопець

Американець Тед Лігетті приніс США 7-е "золото" Олімпіади в Сочі.

29-річному гірськолижникові не було рівних у супергіганті. Лігеті у другій спробі показав лише 14-й час, але запасу першої спроби вистачило для золотої медалі.

2006 року Тед уже був олімпійським чемпіоном. У Турині-2006 він не знав рівних у комбінації. Його золота медаль стала першою для американських гірськолижників в цій дисципліні і зробила його наймолодшим американцем, який коли-небудь завойовував "золото" в гірських лижах на Олімпіадах. 2013 року він став першим спортсменом з 1968 року, який виграв три золоті медалі на одному Чемпіонаті Світу.

Фото: EPA/UPG

Лігеті став на лижі у віці двох років, а у змаганнях бере участь з 11 років.

Він створив і є власником компанії Shred Optics, яка розробляє цілу низку продуктів для лижників: захисні маски, сонячні окуляри та шоломи.

Тед вважає, що "краще мовчати і здаватися дурнем, ніж заговорити й розвіяти всі сумніви".

Але у відносинах з міжнародною федерацією лиж він не відмовчується. Лігеті є затятим критиком FIS, приділяючи особливу увагу нормативним вимогам до лиж і впровадженню нових правил. Він також різко висловлювався з приводу правил спонсорства, взаємодії зі спортсменами та реагування FIS на критику".

Фото: EPA/UPG

Зазначимо, що "золото" Лігеті дозволило США знову відірватися від Росії в таблиці медалей, адже трохи раніше "російський американець" Вік Уайлд виграв медаль вищої проби в сноуборді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram