>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Карленко: наші біатлоністки перехворіли - от і не біжать в Сочі

Однак у тренерському штабі все ще розраховують на медаль в естафеті

Карленко: наші біатлоністки перехворіли - от і не біжать в Сочі
Фото: biathlon.com.ua

Українські біатлоністи перехворіли напередодні Олімпіади,тому й не змогли виступити в Сочі більш вдало. Такої думки дотримується головний тренер збірної України з біатлону Василь Карленко.

"Мас-старт не для Валі Семеренко - це не її рівень і не її результат, це ми всі розуміємо. Ми бачили, як вона виступала на початку сезону, але основна причина, про яку я вже говорив не раз, - Валя сильно перехворіла, вона не відійшла від тієї хвороби, яка у неї була, а в горах дуже складно виступати після такої хвороби. Олена Підгрушна перехворіла ще сильніше, ніж Валя Семеренко. У січні вона була в такому стані, що я переживав за неї, і сьогодні це "вилазить боком".

Треба практично повністю "перезавантажитися", а для цього необхідно місяць-півтора, тому її сьогоднішній результат закономірний. Я тільки так можу це пояснити. Безумовно, у ситуації, яка зараз складається, ми порадимося і з тренерами, і з Федерацією, який склад виступить у двох гонках - змішаній естафеті і жіночій естафеті, не кажучи вже про чоловічу естафету.

Щодо виступу Джими, то я думаю, що найбільшу роль відіграв психологічний чинник, бо Юля була впевнена у своїх силах, коли їхала на Олімпійські ігри. Я не "списую" все на спортсменів - це проблема всієї системи підготовки, отже, десь не допрацювали ми, тренери, але, зокрема і спортсмени винні. Підсумковий результат полягає не тільки в роботі тренерів та організаторів, а й у результатах спортсменів. Спортсмен постійно вдосконалюється, йде до своєї мети.

Можна навести приклад Дарії Домрачевої - те, якою вона була 5-6 років тому, і якою стала зараз, коли вона через це все пройшла. Сьогодні під неї підібрали індивідуальну систему, створили всі необхідні умови і тепер Дарія - чемпіонка, як і Мартін Фуркад.

Медаль у жіночій естафеті? Прогнозувати можна: ми - одна із стабільних, потенційно сильних команд, яка може здобути медаль, але на Олімпійських іграх, як і на інших змаганнях, прогнози ні до чого доброго не приводять - вони не потрібні. Я думаю, що зараз нам більше треба зосередитися не на прогнозах, а підвести команду до цього найголовнішого і найпрестижнішого старту Олімпіади - естафети, яка відбудеться через кілька днів - 21 лютого", - цитує Карленка портал Xsport.ua.

Нагадаємо, у масовому старті перемогу здобула білоруска Домрачева, завоювавши третє "золото" в Сочі. Підгрушна фінішувала на 8 місці, Валя Семеренко - 13-ю.

Зазначимо, українські біатлоністки в Сочі завоювали тільки одну медаль. Віта Семеренко посіла третє місце в спринті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram