>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Путін даремно приїхав: Росія знову програла США в хокей

Оші зіпсував настрій "господареві Олімпіади"

Путін даремно приїхав: Росія знову програла США в хокей
Фото: EPA/UPG

У рамках другого туру відбувся центральний матч всього групового турніру: збірна Росії протистояла збірній США. З такої нагоди льодовий палац "Великий" відвідали і високі гості на чолі з Володимиром Путіним.

І битва одвічних суперників вдалася! Ураганний темп, божевільна інтрига та непередбачувана розв'язка - всіх цих інгредієнтів класного хокею було вдосталь. Ну, а перемогла збірна США. Американці зіграли у своїй традиційній манері "від суперника". Наставник "смугастих" Ден Балсма не став нічого вигадувати, випускаючи проти ударних трійок Росії (Ковальчук - Дацюк - Радулов, Сьомін - Малкін - Овечкін) так звані "стримуючі ланки". Тренер Росії Зінетула Білялетдінов, який починав свою тренерську кар'єру в НХЛ, вчинив ідентично. Тільки от результату це не принесло. Парізе і Кейн своїх опонентів постійно перегравали, а от російські зірки були наглухо закриті. По суті, Малкін, Ковальчук і Овечкін гру провалили, а на перший план вийшли молоді зірочки Тарасенко та Нічушкін.

Головним же антигероєм поєдинку став Олександр Радулов. Кращий гравець КХЛ двічі підвів свою команду, заробляючи непотрібні видалення. Американці такими подарунками скористалися сповна: Бобровський з кидками Фоулера та Павелського не впорався. Виручив росіянин Павло Дацюк. Капітан Росії, який приїхав у Сочі з травмованим коліном, оформив дубль.

Могли росіяни розраховувати і на перемогу. У середині третього періоду (після другої шайби Дацюка) американці трохи "попливли", а господарі навпаки завелися та закинули третю шайбу. Федір Тютін потужно "клацнув" від синьої лінії, і шайба точно влетіла у дальню "дев'ятку". Арена заревіла, але передчасно - суддівська бригада після перегляду відео гол скасувала. У момент божевільного кидка Федора ворота Квіка змістилися (без повтору цей нюанс помітно не було!).

В овертаймі ближче до успіху вже були хокеїсти США. Бобровський виграв дуелі у Парізе та Павелського.

Серія буллітів вийшла під стать грі. Суперникам для виявлення переможця знадобилося зробити по вісім кидків! Перемогу США приніс Ті Джей Оші, який реалізував 4 (!) булліти. Всього нападник "Сент-Луїса" виконав 6 кидків. У складі росіян двічі був точним Ковальчук, і один булліт реалізував Дацюк.

В результаті збірна США, набравши 5 очок (за перемогу в неосновний час нараховують 2 очки), практично гарантує собі перемогу в групі. У Росії в активі 4 очки. У неділю в останньому турі Росія зіграє зі Словаччиною (0 очок), а США - зі Словенією (3 пункти).

Нагадаємо, 2013 року на ЧС США в ¼ розгромили Росію - 8:3. Взяти реванш за ті поразки Білялетдінову не вдалося.

Росія - США - 2:3

Голи: 1:0. Дацюк (Марков, Радулов А.) - 29:15, 1:1. Фаулер (Ван Рімсдайк, Кессел; б.) - 36:34, 1:2. Павелський (Шаттенкірк, Кейн; б.) - 49:27, 2:2. Дацюк (Марков, Овечкін; б.) - 52:44.

Переможний булліт: Оші.

Воротарі: Бобровський - Куїк.

Кидки: 33 - 31

Фото: EPA/UPG

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram