>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українські біатлоністки розповіли, чому залишилися без медалей: Джима "впіймала мах", а Підгрушна поквапилася

Наші дівчата, щоб не вибити одна одну з подіуму, пропустили на п'єдестал білоруску Скардіно

Українські біатлоністки розповіли, чому залишилися без медалей: Джима "впіймала мах", а Підгрушна поквапилася
У Юлии Джимы (справа), на самом деле, всего один промах. Но и этого хватило, чтобы не попасть на подиум
Фото: Юлия Джима (xsport.ua)

Відразу три українки за умови ідеальної стрільби реально б претендували на бронзову медаль в індивідуальній гонці Зимової Олімпіади.

Але Юлія Джима свій шанс упустила ще на першій "стійці", а ось Олена Підгрушна та Віта Семеренко засипалися на останній стрільбі. Підгрушна і зовсім додала до свого часу фатальну додаткову хвилину останнім пострілом.

"Двоякі враження після гонки, бо фізично сьогодні відчувала себе досить непогано і могла поборотися на фініші. Промах, звичайно, дуже образливий - не можна допускати такі промахи. Все зробила як завжди, не можу сказати, що сильно переживала або вже медалі собі на шию вішала. Спокійно підійшла до стрільби, напевно, трохи поквапилася - хотіла швидше вийти на дистанцію і стрільба зірвалася", - сказала Підгрушна каналу XSPORT.

А дебютантка олімпіад Юлія Джима залишилася незадоволена високим 7-м місцем (кращий результат в команді): "Один промах був зайвий, звісно, але добре - один, так один. Індивідуальні гонки завжди важкі, тому що і траса важка, і дистанція не з коротких. Була плюсова температура - "каша", все розбито. Чим далі, тим гірше.

Чесно, я налаштовувалася на "чисту" стрільбу, але на другому рубежі щось завадило. "Впіймала мах" і потім вже стало важче. А так, взагалі, з першого кола бігла не надто швидко, щоб вистачило сил на фініші, але на фініші все одно програла секундочки. Важко було боротися з такою "кашею" - що змогла, те й видала. На останньому рубежі взагалі жодних думок вже не було, а на останньому колі думалося - "скоріше б уже фініш".

Зазначимо, що Джима у разі чистої стрільби випередила б "бронзову" білоруску Надію Скардіно на 8 секунд, а Підгрушна відстала б від неї всього на 1,7 сек. За великим рахунком, саме українки і розіграли б "бронзу". У поділі шкури "невбитого ведмедя" взяла участь б і Віта Семеренко - якби не припустилася на останній стрільбі відразу трьох промахів.

У понеділок чотири українки (плюс Валя Семеренко) побіжать останню особисту гонку Олімпіади - мас-старт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram