>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українські біатлоністки знову залишилися без медалей у Сочі

Щастя було близько, але нерви...

Українські біатлоністки знову залишилися без медалей у Сочі
Вита Семеренко "застрелилась" на заключительной "стойке"
Фото: EPA/UPG

Найбільш енергозатратна дистанція біатлонної програми - індивідуальна гонка на 15 км - подарувала українцям надії та розчарування.

Валя Семеренко, яка віддала суперницям "срібло" в гонці переслідування, відкривала сьогоднішню гонку. Олена Підгрушна стартувала 25-ою, Віта Семеренко - 37-ою, а Юлія Джима - 62-ою.

Букмекери ймовірність потрапляння Валі Семеренко на п'єдестал оцінили коефіцієнтом 3,0, а за її підсумкову перемогу давали в 16 разів більше. Вище котирувалися тільки чемпіонка в гонці переслідування Дар'я Домрачева (на перемогу - 3,4, на потрапляння в трійку призерів - 1,7), Тура Бергер (3,5 і 1,75) і Габріела Соукалова (5,5 і 1,85).

Ставку на перемогу Віти Семеренко букмекери приймали з коефіцієнтом - 21,0 (потрапляння в призери - 6,0). Коефіцієнт на перемогу Олени Підгрушної становив 51, а в Юлію Джиму букмекери вірили ще менше - 71,0 (перемога), 16,0 (медаль).

Але вони помилилися щодо Валі Семеренко. Українка першим же пострілом додала до свого часу додаткову хвилину, а ще разок за неї "зіграв" габарит. А ось на першій "стійці" відчутних проблем у нашої спортсменки не виникло. На другому "лежанні" українку знову підвела неточність, а на заключній стрільбі вона була точною.

Важлива деталь: 35-річна росіянка Зайцева, яка також двічі промахнулася, при виході зі стадіону випереджала Валю на 26 секунд! А білоруска Домрачева, в якої був лише один промах, вже самій Зайцевій "везла" трохи більше за три хвилини!!!

А в цей час на авансцену вийшли Олена Підгрушна та Віта Семеренко, які за підсумками трьох стрільб йшли без промахів. Але Підгрушна на заключній стрільбі допустила один промах, а Віта - відразу три (почала з двох поспіль пострілів у "молоко")! Це був кінець медальних сподівань України.

Юлія Джима хоч і йшла після третьої стрільби з одним промахом, але занадто багато програвала суперницям ходом. Так, на заключній "стійці" українка знову була точна, але зі стадіону пішла шостою за часом. А фінішувала сьомою, відсунувши на одну сходинку Олену Підгрушну.

Свою другу золоту медаль Олімпіади виграла неповторна Дар'я Домрачева, Селіна Гаспарін продовжила швейцарську феєрію, а ще одна білоруска Надія Скардіно стала "бронзовою".

П'єдестал, який міг бути українським, убрався в кольори білоруського прапора...

Олімпіада в Сочі. Біатлон.

Жінки. Індивідуальна гонка, 15 км

1. Дар'я ДОМРАЧЕВА (Білорусь) (0+1+0+0) - 43:19.6

2. Селіна ГАСПАРІН (Швейцарія) (0+0+0+0) +1:15.7

3. Надія СКАРДІНО (Білорусь) (0+0+0+0) +1:38.2

***

..7. Юлія ДЖИМА (УКРАЇНА) (0+1+0+0) +2:30.3

8. Олена ПІДГРУШНА (УКРАЇНА) (0+0+0+1) +2:39.9

19. Валя СЕМЕРЕНКО (УКРАЇНА) (1+0+1+0) +4:08.6

28. Віта СЕМЕРЕНКО (УКРАЇНА) (0+0+0+3) +5:09.6

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram