>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Фігурист Плющенко знявся з Олімпіади і завершив кар'єру

Причиною стала травма

Російський фігурист Євгеній Плющенко офіційно оголосив про завершення спортивної кар'єри.

Про це повідомляє "Р-Спорт".

13 лютого він знявся з індивідуального турніру Олімпіади в Сочі у зв'язку з травмою спини. Перед виконанням короткої програми він невдало виконав стрибок на розминці, потім вийшов на лід, але виступати відмовився.

"Я закінчив кар'єру. Вік дозволяє, але 12 операцій - це забагато", - сказав Плющенко. Перед тим, як піти з льоду, він сказав своєму тренеру Олексію Мішину: "Cпина. Присів - і клацнуло".

Мішин, відповідаючи на запитання журналістів, сказав, що не бачить сенсу в тому, щоб Плющенко продовжував кар'єру. В ефірі телеканалу "Россия 1" тренер зазначив, що в цей час фігурист перебуває "у лікарів".

На Олімпіаді в Сочі Плющенко завоював свою другу золоту олімпійську медаль, перемігши у складі збірної Росії у командному турнірі. Він став другим у короткій програмі і виграв довільну. Після закінчення командних змагань Плющенко говорив про те, що під час виконання довільної програми його турбувала травма спини.

Ігри в Сочі стали для Плющенка четвертими в кар'єрі. У 2002 році в Солт-Лейк-Сіті і в 2010 році у Ванкувері він виграв срібні медалі, а 2006 року в Турині став чемпіоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram