>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

СаШо: хотів вказати судді напрямок прогулянки пішки, але стримався - він там уже побував

Суддівство стало не на користь "Динамо"

СаШо: хотів вказати судді напрямок прогулянки пішки, але стримався - він там уже побував
Фото: fcdynamo.kiev.ua

Капітан київського "Динамо" Олександр Шовковський розповів про свої найближчі плани та емоційну розмову з рефері:

"Після чемпіонату світу в 2006 у мене сталося пересичення футболом. Це не було бажанням повісити рукавички на цвях - просто накотилася втома. Велика втома від виконаної величезної роботи. Я захворів. Дуже сильно. Мабуть, саме таким чином організм виходив зі стресу. Влітку в одному закритому місці, куди мене запросили друзі, спасибі їм за це, раптом зліг з температурою. Відпустка тривав сім днів, і практично весь цей час я провалявся в ліжку.

Майбутнє? Поки я нічого не планую. Абсолютно. Хочу дограти сезон до кінця і допомогти "Динамо" завоювати золоті медалі чемпіонату і виграти Кубок України. А далі... Відбудеться предметна розмова з головним тренером і президентом клубу. Тоді і приймемо спільне рішення.

Олександр Іщенко заявив, що рік тому один арбітр сказав: "Звикайте, Сашо, тепер вас так судитимуть завжди". Так, це реальний випадок. Я відреагував емоційно. Хотів вказати судді, так би мовити, напрямок прогулянки пішки, але стримався. Тому що зрозумів: він там уже побував.

Важко було не відчути, що суддівство стало не на користь "Динамо". Є багато факторів, на які слід звернути увагу. Скажімо, чимало говорять про необхідність ротації суддів: не може один арбітр судити понад чотири чи п'ять матчів одного клубу протягом сезону. Рефері у нас в прем'єр-лізі майже три десятки, так що із призначеннями, якщо захотіти, є шанс взагалі не повторитися жодного разу.

Як пояснити при цьому, що минулого сезону на відповідальність всього трьох (!) арбітрів припала практично половина наших матчів? Може, це і випадковість, але я останнім часом в збіг обставин вірити перестав. Життя навчило".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram