>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Будівельник" у фіналі Кубка України обіграв "Донецьк"

"Будівельники" виграли четвертий кубок у своїй історії

Київський "Будівельник" у яскравому фінальному матчі переграв "Донецьк" і став володарем Кубка України.

"Будівельники" в перші п'ять хвилин буквально приголомшили суперника високим темпом і точністю кидків - 20:6. Однак донеччани досить швидко отямилися від нокдауну і вже до кінця чверті практично наздогнали суперника - 25:19. У складі "тигрів" у ці хвилини результативно грали Кіллінгсуорт і Кінг.

У другій чверті за справу взявся Ейхорн, що реалізував три "трійки". Зачин партнера підтримав Саммерс. Однак "Донецьк" зусиллями Яковлєва та Кінга не давав опонентам втекти у відрив. У підсумку на велику перерву команди пішли з рахунком - 53:50.

У третій чверті киянам все ж таки вдалося організувати відрив. "Трійки" від Саммерса, Стрелніекса і Мінарді укупі з відмінною грою Лавриновича під щитами дозволили "Будівельнику" вирватися вперед - 80:66. До того ж у складі донеччан не впорався з емоціями Кінг, який заробив "технар".

У заключній чверті "тигри" спробували здійснити камбек. Після кидків Кінга, МакКолі і Цинцадзе гості наблизилися до киян на 6 очок, але у вирішальний момент зустрічі МакКолі не потрапив під кільце, а Цинцадзе втратив м'яч у периметрі.

Найціннішим гравцем Фіналу визнали центрового "Будівельника" Даріуша Лавриновича.

"Будівельник" - "Донецьк" - 96:88 (25:19, 28:31, 27:16, 16:22)

"Будівельник": Стрелніекс (13 + 5 підбирань + 5 передач), Мінард (13 + 6 підбирань + 8 передач), Дроздов (8 + 5 підбирань + 4 передачі), Саммерс (25), Лавринович (15 + 6 підбирань) - старт; Ейхерн (14), Горбенко (3), Анісімов (5 + 4 передачі)

"Донецьк": Цинцадзе (8 + 9 передач), Кінг (26 + 9 передач - 8 втрат), Яковлєв (8), Корнієнко (3), Кіллінгсуорт (20 + 9 підбирань) - старт; Буренко (2), Липовий (2), МакКолі (19 + 6 підбирань)

Фото: http://budivelnyk.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram