>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Бринзак: завдання мінімум ми вже виконали - медаль завоювали

Методика збірної України ("з рівнин у гори") вже в першій гонці дала результат

Бринзак: завдання мінімум ми вже виконали - медаль завоювали
Фото: www.biathlon.com.ua

У неділю збірна України завоювала першу медаль на Олімпіаді в Сочі. Відзначилася біатлоністка Віта Семеренко, яка фінішувала третьою в спринті (7,5 км). Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак вважає, що в нашій збірній усі спортсменки можуть претендувати на медалі:

«Медаль на старті відразу знімає психологічне напруження з усієї команди, як це було рік тому на чемпіонаті світу в Нове-Мєсто. Ми на самому початку турніру виконали завдання мінімум - завоювали медаль.

На успіх могла претендувати кожна з наших дівчат. Віті, звичайно, було непросто після хвороби на старті сезону і пропуску змагань. Вона дуже важко входила в сезон, але Віта - справжній боєць і завжди на головні старти збирається по максимуму, як підтвердження - чотири роки поспіль з медалями. Але наголошую, зараз ми сильні саме командою: кожна з дівчат здатна підстрахувати і показати гідний результат.

Зазвичай на головні старти ми спускалися з гір, а цього разу, враховуючи гірський характер траси в Сочі, навпаки, вирішили підніматися з рівнини, заїхали тільки на тиждень до Туреччини, просто перед прильотом сюди. Ми поміняли методику підготовки до Олімпіади, і вважаю, що нам вдалося. Тому що ми бачимо, як важко зараз виступають ті самі німкені або норвежки, інші збірні теж біжать нижче від свого рівня. У нас же все більш-менш нормально.

Щодо хлопців, то їм не вистачило одного дня акліматизації. Чоловіки стартували на день раніше і, на жаль, потрапили на цей непростий шостий день перебування в горах, хоча я пропонував приїхати в Сочі раніше. Уже на сьомий-восьмий змагатися набагато простіше. І результати хлопців, насамперед у бігу, ми пов'язуємо передусім із цим. Той самий Дериземля скаржився після фінішу, що його буквально "вирубало" на останньому колі, тому що він був не у своїх кондиціях. Тому якраз для хлопців важливіше стартувати, щоб поступово набирати кондиції. У перс'юті чоловікам боротися за медалі буде складно. Більше треба налаштовуватися на індивідуальну гонку і естафету".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram