>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Збірні на відкритті Олімпіади: "гей-паради", народи півночі і шорти з туфлями

Наша збірна запам'яталася хіба що візерунком "мізки назовні" на своїх куртках

Церемонія відкриття зимової Олімпіади, яка блискуче відбулася в п'ятницю, цікава і з двох неспортивних причин: чим здивують організатори та у що будуть одягнені олімпійські делегації різних країн. Цього разу потішили і одні, і інші.

Серед збірних особливим шармом запам'яталися, звичайно ж, французи; щось таке було в шапках-вушанках британців. На поляків теж приємно було подивитися як на носіїв класичного спортивного стилю в одязі.

Кліматичні умови (недарма Сочі називають "Олімпіадою в субтропіках") дозволили представникам Бермудів і Кайманових островів вийти в чашу стадіону в шортах. Щоправда, якщо перші з'явилися в туфлях і гольфах, то другі - в капцях на босу ногу.

А ось збірні США і навіть стримані німці відвели душу. Чи то в олімпійських комітетах цих країн усе-таки вирішили відреагувати на заборону пропаганди гомосексуалізму в Росії, чи то просто зірки так зійшлися. Ні, американці до зірок свого прапора завжди мали особливу пристрасть, але  цього разу їхнє вбрання пасувало б для якогось скромненького гей-параду. Німці взагалі натягли на себе майже всі кольори веселки, що є символом ЛГБТ-спільноти.

На цьому тлі господарі Ігор росіяни (власне їхня прекрасна половина) виглядали як посли народів півночі. Але не якісь там міфічні гіпербореї, а справжнісінькі нанайці або евенки. Хоча таких серед спортсменів начебто немає.

Наша ж команда, яка в Лондоні-2012 виглядала чи то як африканці, чи то як індійці Північної Америки, отримала нові фасони (з поправкою на зиму), але зберегла ті самі орнаменти та візерунки в одязі. Там дійсно можна роздивитися наш сакральний символ "колосок", але на загальному тлі вони зливаються в мішанину, в якій кожен побачить відображення своїх прихованих страхів і фантазій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram