>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпіаду в Сочі відкриють оперна діва, зірки балету і гурт "Тату"

У шоу використають образ московської Олімпіади-1980

Олімпіаду в Сочі відкриють оперна діва, зірки балету і гурт "Тату"
Фото: Артем Шмелев (sports.ru)

Головний креативний продюсер і автор сценарію церемонії відкриття Олімпійських ігор в Сочі Костянтин Ернст розкрив деякі секрети майбутнього шоу:

"Відкрию один секрет. Олімпійський гімн виконає оперна діва Анна Нетребко. І, як на мене, це їй чудово вдається.

Гурт "Тату"? Цитати з пісень гурту є в маршапі церемонії. Вони виступлять у прешоу разом з багатьма популярними гуртами. У частині цього шоу використовується російська музика або музика гуртів та виконавців, відомих у всьому світі. Гурт "Тату" - один з небагатьох гуртів, відомих у всьому світі. Значна частина церемонії побудована на класичній, симфонічній музиці. Ми не можемо, як у Лондоні, використовувати популярну музику. Ми орієнтуємося на найпопулярнішу нашу - класичну. Але й ігнорувати те, що деякі поп-виконавці відомі у всьому світі, ми теж не хочемо.

Чи пов'язаний вибір гурту "Тату" з темою пісень? Ні. Але певною мірою пісня "Нас не догонят" символічна для спортсменів. Кожен спортсмен вважає, що його не наздоженуть. Ми використовуємо пісню як спортивний символ.

Чи впливатиме образ Олімпіади 1980 року? Для всіх, хто був у Радянському Союзі, це подія вагома. Ми трохи використовуємо цей образ у церемонії відкриття, а у церемонії закриття - повноцінно".

Також, Ернст зазначив, що глядачі під час церемонії відкриття ігор побачать балетне шоу від прим російського балету.

Церемонія відкриття зимових Олімпійських ігор у Сочі почнеться 7 лютого о 18.14 на стадіоні "Фішт".

Церемонія триває 160 хвилин. За цей час підірвуть 3500 феєрверків, які важать 22,5 тонни. У виставі задіяно 3000 акторів, для яких пошили 6000 костюмів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram