>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Конфлікт у "Зеніті": Широков і Спаллетті побилися в перерві матчу з "Шахтарем"

Роман, використовуючи ненормативну лексику, розкритикував тренера

Конфлікт у "Зеніті": Широков і Спаллетті побилися в перерві матчу з "Шахтарем"
Фото: EPA/UPG

Півзахисник «Зеніту» Роман Широков побився з наставником пітерської команди Лучано Спаллетті. Інцидент стався в перерві матчу Об'єднаного Суперкубка проти «Шахтаря». Футболіст вже залишив розташування клубу і вирушив до Санкт-Петербурга.

За словами очевидців, Роман запросив клубного перекладача та попросив дослівно перекласти для італійського фахівця всі його слова. Експресивний Широков, не перебираючи висловів, використовував ненормативну лексику. На думку футболіста, саме Спаллетті винуватий у тому, що «Зеніт» зараз виглядає не кращим чином. Лучано у відповідь розлютився і в хід пішли кулаки.

Нагадаємо, «Зеніт» пішов на зимову паузу, він розділив 1-2-е місця з «Локо» в чемпіонаті Росії. Також пітерці, набравши всього 6 очок, вийшли в 1/8 ЛЧ, де зіграють з «Боруссією». У той же час, незважаючи на результат, гра команди не вражає. Також, за неофіційною інформацією, «Зеніт» розділений на два ворогуючі табори: «сенатори» (Малафеєв, Анюков, Кержаков, Аршавін, Широков) і легіонери (Вітцель, Халк, Дані, Крішіто, Ломбертс). Спалетті перейшов на бік Халка і Ко та заходився оновлювати команду: кілька ветеранів сіли на лаву запасних, а на їх місця прийшли молоді росіяни (Лодигін, Шатов, Смольников).

Зазначимо, що Широков, один з кращих гравців російської Прем'єр-ліги, не зміг підписати з «Зенітом» новий контракт. Роман, за інформацією російських ЗМІ, планував укласти п'ятирічний контракт з «Зенітом». Спаллеті зумів переконати босів «Зеніта», що укладати таку угоду з 32-річним півзахисником не слід. Це рішення тренера і спровокувало конфлікт.

Нагадаємо, що Широков має неоднозначну репутацію через свої дошкульні коментарі у Твіттері. Від досвідченого півзахисника діставалося всім: і тренерам, і партнерам і футболістам інших клубів. У матчі 28-го туру «Ростов» - «Зеніт» (1:1) Романа замінили у середині другого тайму. Коли Широков йшов з поля, він відмовився потиснути руку Спалетті, а пізніше в інтернеті розкритикував гру своїх партнерів. Вболівальники «Зеніту» такий вчинок півзахисника сприйняли негативно. Пізніше Роман пройшовся і по пітерських фанатах. Дісталося від росіян і Халку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram