>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Дніпродзержинська "Сталь" оскаржує результати Кубка України 2013/14

Прем'єр-ліга не помітила, як запорізький "Металург" порушив регламент

Дніпродзержинська "Сталь" оскаржує результати Кубка України 2013/14

Дніпродзержинська «Сталь», яка виступає у другій лізі, звинувачує запорізький «Металург» у порушенні регламенту Кубка України. У матчі 1/16 Кубка між «Сталлю» та «Металургом» у складі запоріжців грав дискваліфікований футболіст (Віталій Гавриш).

Спортивний директор «Сталі» Сергій Бурхан вимагає зарахувати «Металургу» технічну поразку. Також «Сталь» просить ФФУ організувати матч «Сталь» - «Десна» (саме ця команда вибила запорожців з турніру) за право зіграти в ¼ Кубка. Нагадаємо, що на цій стадії «Десна» зіграє з донецьким «Шахтарем».

«23-го вересня ПФЛ направила лист до прем'єр-ліги, що проводила 1/16 фіналу Кубка України, в якому було наведено список дискваліфікованих футболістів. З цим листом можна ознайомитися в ПФЛ. У ньому під першим номером значилося прізвище В. Гавриш, гравця «Металурга». Цей футболіст отримав червону картку, виступаючи за ПФК «Олександрія» в кубковому матчі минулого сезону, через що він мав пропустити наступну гру в Кубку України.

Прем'єр-ліга, напевно, мала повідомити клуби про дискваліфікованих футболістів. Можливо, вона і зробила це, однак В. Гавриш приїхав до Дніпродзержинська 25-го вересня і провів на полі 90 хвилин у грі проти «Сталі». Як ви пам'ятаєте, ту гру «Металург» виграв з рахунком 2:1.

На жаль, нам стало відомо про цю ситуацію не відразу, а лише наприкінці грудня з подачі головного редактора журналу «Футбол» А. Франкова, який згадав про це на сторінках журналу. До цього часу «Металург» встиг зіграти в 1/8 фіналу з чернігівською «Десною», програвши команді з першої ліги.

До речі, в матчі з «Десною» «Металург» виставив у стартовому складі 7 інших футболістів порівняно з грою в Дніпродзержинську. Мабуть в Запоріжжі вже тоді добре розуміли, що команда знаходиться під загрозою технічної поразки.

Ми, в свою чергу, ще наприкінці грудня звернулися до вищих футбольних органів з проханням роз'яснити ситуацію. Цих листів було кілька - ми писали в ПФЛ, ФФУ, Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ. Відповіді на наші листи так і не послідувало. Складається таке враження, що ФК «Сталь» взагалі не існує.

Особисто я вважаю, що найкращий варіант - це стикувальна гра «Сталі» з «Десною» за право зіграти в 1/4 фіналу Кубка України з донецьким «Шахтарем», - заявив Бурхан в інтерв'ю клубній прес-службі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram