>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Помер творець непереможної "Червоної Фурії"

"Мудреця з Орталеси" любила вся Іспанія

У суботу, 1 лютого, в Мадриді у віці 75 років помер відомий іспанський футболіст і тренер Луїс Арагонес. Він помер після тривалої хвороби в мадридській лікарні.

Як футболіст мадридського "Атлетіко" він тричі ставав чемпіоном Іспанії (1966, 1970 і 1973). Згодом успішно працював із "матрацниками" як тренер.

Фото: EPA/UPG

Однак як наставник Арагонес прославився, працюючи зі збірною Іспанії. Саме "Мудрець з Орталеси" (опоненти нарекли його "Психо з Орталеси") створив непереможну "Червону фурію".

Арагонес очолив збірну 2004 року. Він відмовився від кількох зірок (Сальгадо, Рауль, Валерон) і повністю змінив тактику гри команди, зробивши ставку на короткі паси. І саме завдяки цьому стилю, продемонструвавши фантастичну гру, Іспанія виграла Чемпіонат Європи 2008 року. Після цього тріумфу Луїс пішов, а Вісенте Дель Боске, практично на старих дріжджах, виграв ЧС-2010 і Євро-2012.

На клубному рівні Арагонес працював із "Реалом", "Атлетіко", "Валенсією", "Севільєю", "Бетісом", "Еспаньолом", "Барселоною". Загалом Арагонес мав справу з 10 клубами (1045 матчів!). Часто йшов із команди після конфліктів із президентами клубів. Останнім місцем роботи іспанського тренера був турецький "Фенербахче", звідки він пішов 2009 року.

Мадридський "Атлетіко" у жалобі...
Фото: EPA/UPG
Мадридський "Атлетіко" у жалобі...

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram