>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Допінг у Старих? Є несанкціоноване втручання особистих тренерів, - олімпійський чемпіон

Міністерство спорту РФ має запровадити жорсткі правила

Допінг у Старих? Є несанкціоноване втручання особистих тренерів, - олімпійський чемпіон
Фото: EPA/UPG

Дворазовий олімпійський чемпіон, член правління Союзу біатлоністів Росії Сергій Чепіков впевнений, що в допінговому інциденті зі Старих та Юр'євою винні тренери:

"Мушу нагадати, що ці дівчата готувалися не у складі збірної Росії, а окремо, зі своїми особистими тренерами. І зона відповідальності повинна бути перенесена з Юр'євої і Старих на їх тренерів. Тому що до основної частини спортсменок претензій немає. Звичайно, це неприємна інформація, але вона не повинна дестабілізувати ситуацію в жіночій команді. З іншого боку - ця справа дискредитує нашу біатлонну збірну в цілому. Якщо пам'ятаєте, допінгові скандали періодично трапляються з нашими біатлоністами. І цей допінговий вірус потрібно викоренити ще жорсткішими методами.

У Юр'євої вже другий випадок - це вже, можна сказати, система якась. Треба притягнути до відповідальності тих, хто міг це спровокувати. Мені здається, Міністерство спорту має ввести якісь жорсткі внутрішні російські правила і жорстке покарання винних у таких випадках.

Обидві спортсменки працюють з Володимиром Королькевичем? Справа в тому, що обговорюють двох спортсменок, а тут явне несанкціоноване втручання особистих тренерів та тренерів тих регіонів, які вони представляють. Хоча резюмувати зараз ситуацію і робити однозначні висновки, притому що проба "В" не розкрита, ми не можемо. Так що давайте висувати стовідсоткові претензії після того, як буде офіційний висновок антидопінгового комітету".

Нагадаємо, в середу в пресі з'явилася інформація про те, що Юр'єва і Старих вживали допінг - у них виявили еритропоетин, який практично неможливо вжити випадково чи непомітно підсипати.

Зараз Старих займає шосте місце в загальному заліку Кубка світу - це найвища позиція серед росіянок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram