>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: я першим заговорив про Об'єднаний чемпіонат

Матчі в лізі СНД стануть грандіозним спектаклем

 Луческу: я першим заговорив про Об'єднаний чемпіонат
Фото: EPA/UPG

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу впевнений, що створення єдиної російсько-української ліги принесе користь нашому футболу:

"Я був першим, хто заговорив про такі змагання. Кілька років тому я дав велике інтерв'ю на цю тему російському телебаченню. Це було в Тель-Авіві, тоді ми довго міркували про перспективи турніру. Я наполягав, що буде вкрай важливим провести матчі між переможцями та володарями кубків України та Росії. Причина очевидна: щоб відповідати рівню команд з інших країн, великим клубам, необхідно сконцентрувати зусилля і продемонструвати професійний ріст. Без цього буде важко.

Природно, що всі хочуть перемагати в Європі. Але зараз нам складно зрівнятися з провідними футбольними країнами - ми втрачаємо рівень, цінність чемпіонату. Саме тому я за об'єднані змагання.

Недоліки? Значні відстані між командами з різних міст. До того ж необхідно трохи почекати, поки потенційні учасники збудують стадіони і піднімуть інфраструктуру на відповідний рівень. Перш за все, я говорю про " Зеніт" і " Спартак". Але буде просто чудово, якщо в лізі виявиться 15-16 команд зі стадіонами, як у Донецьку. Виросте інтерес до телетрансляцій, реклами, спонсорства - це буде просто грандіозний футбольний спектакль".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram