>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ваврінка переміг травмованого Надаля у фіналі AusOpen

Станіслас зумів упоратися з нервами і дотиснути Рафу в 4 сеті

Ваврінка переміг травмованого Надаля у фіналі AusOpen
Фото: EPA/UPG

Станіслас Ваврінка став переможцем Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу, перегравши у фіналі самого Рафаеля Надаля - 6:3, 6:2, 3:6, 6:3.

Швейцарець, який займає восьмий рядок у табелі про ранги АТР, був кращим за іспанця (перший у рейтингу) в стартовій партії, а в другій Надаля здолала травма спини. Рафа майже не рухався, здавалося, третій сет буде таким самим. Однак пігулки вгамували біль, і залізний характер Надаля допоміг йому скоротити розрив у сетах до мінімуму. До того ж, Станісласа від близької перемоги буквально трусило, він бив в аут і помилявся.

До середини четвертого сету дія знеболювального, мабуть, минула, а Ваврінка зумів приборкати свої нерви і не дозволив Рафі зробити камбек. Швейцарець зробив брейк і повів 4:2, але Надаль одразу повернувся в гру, взявши подачу суперника. Однак Ваврінка був наполегливим, зробив ще один брейк і впевнено подав на матч.

Станіслас на шляху до першої перемоги на турнірах Великого Шолома здолав другу і першу ракеток світу Новака Джоковича і Надаля. На AusOpen Ваврінка заробив $2,308 млн призових, а також 2000 очок у залік світового рейтингу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram