>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Карпати" вибивають "Металіст" із Кубка

Львівські "Карпати" в 1/8 Кубка України здобули вольову перемогу над харківським "Металістом".

"Карпати" вибивають "Металіст" із Кубка
Фото из архива

Мирон Маркевич традиційно виставив на кубковий матч гравців, які зазвичай виходять тільки на заміну, розбавивши їх футболістами основи. "Карпати" ж вийшли на поле майже оптимальним складом. Прогнозовано львів'яни грали першим номером, а "Металіст" віддав перевагу контратакам.

Після першого тайму залишилася безліч нереалізованих моментів і відчуття рівної гри.

У другому таймі "Карпати" продовжували атакувати, але, залишившись у меншості, розгубилися і незабаром поплатилися за це: Едмар навісив, а Крістальдо замкнув. Це сталося на 72-й хвилині, а вже через 5 хвилин харків'яни пропустили атаку львів'ян, і Штиліч пробив Дишленковича. Окрилені успіхом, підопічні Ніколая Костова створювали моменти біля воріт "Металіста" один за одним (харків'янам потрібно сказати "спасибі" Дишленковичу, що програли з різницею лише в один м'яч).

Перетворити територіальну перевагу в гол "Карпатам" удалося лише у другому екстратаймі. Свіжий Кенія втік від захисників і обіграв Дишленковича.

"Металіст", схоже, не особливо засмутився через те, що не пройшов у наступну стадію Кубка. Принаймні таке відчуття залишилося через неспішність атак харківської команди в останні 10 хвилин поєдинку.

"Карпати" - "Металіст" 2:1 (Штиліч 77, Кенія 107 - Крістальдо 72)

Склади команд:

"Карпати": Богатінов, Озарків, Мілошевич, Пластун, Ощипко, Даушвілі, Худоб'як, Лукас, Штиліч (Ткачук 109), Кополовець (Ксьонз 59), Гладкий (Кенія 105+3)

"Металіст": Дишленкович, Обрадович, Березовчук, Торсільєрі (Барвінок 111), Пшеничних, Шарпар, Торрес, Бланко, Марлос (Едмар 70), Ребенок (Вілліан 46), Крістальдо

Вилучення: Озарків 68 - Шарпар 87

***

Усі результати матчів 1/8 Кубка України:

"Шахтар" (С) - "Волинь" 0:2

"Авангард" - "Арсенал" 0:1

"Ворскла" - "Таврія" 2:3

"Украгроком" - "Чорноморець" 1:2

"Дніпро" - "Іллічівець" 2:0

"Нива" - "Севастополь" 0:2

"Говерла" - "Шахтар" 1:4

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram