>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Губернієв заплатить за "ідіоматичні вислови" на адресу воротаря "Зеніту"

Суд зменшив суму компенсації за образи у 20 разів.

Губернієв заплатить за "ідіоматичні вислови" на адресу воротаря "Зеніту"
Фото: golden-news.com

Нагадаємо, в серпні 2011 року відомий телекоментатор Дмитро Губернієв у перерві матчу 22 туру чемпіонату Росії між "Спартаком" (М) і ЦСКА негарно висловився про воротарську лінію збірної Росії та звів наклеп на адресу загиблої дружини В'ячеслава Малафєєва. Коментатор не знав, що його переговори з колегою транслюють в Інтернеті.

Незабаром Малафєєв запропонував Губернієву виправити ситуацію, переказавши "адекватну" суму на рахунок будь-якої футбольної школи. В іншому разі голкіпер "Зеніту" залишав за собою право звернутися до суду.

Коментатор не перепросив голкіпера, лише висловивши жаль, що в ефірі прозвучали "ідіоматичні вирази". Згодом керівництво "России-2" тимчасово усунуло Губернієва від роботи в програмах, пов'язаних із футболом.

Суд під час засідання, яке тривало з 11:00 понеділка до 00:00 вівторка, визнав правоту Малафєєва стосовно обох епізодів. Губернієву доведеться заплатити футболістові 75 тисяч рублів компенсації і спростувати свої слова.

"25 тисяч рублів суд стягнув як компенсацію моральної шкоди за висловлювання, що ганьблять ім'я загиблої дружини Малафєєва Марини, а ще 50 тисяч рублів - за образливі висловлювання на адресу самого футболіста", - сказав адвокат воротаря Саруханов. Малафєєв наполягав на виплаті компенсації в розмірі 1,5 млн рублів. Таким чином, суму компенсації зменшено у 20 разів.

Додамо, що в перерві матчу "Спартак" - ЦСКА Губернієв на тлі тяжкої травми воротаря збірної Росії й "армійців" Ігоря Акінфєєва висловив думку, що під час відбірних ігор на Чемпіонат Європи-2012 ворота збірної захищатиме поганий гравець і російська команда може програти. Крім того, коментатор заявив, що дружина Малафєєва, яка загинула в ДТП в ніч проти 17 березня, "переховувалася від міліціонерів": нібито в Петербурзі було оголошено план "Перехоплення", тож дружина футболіста намагалася втекти від погоні. Згодом Губернієв наголошував, що мав на увазі зовсім не Малафєєва і говорив не про дружину голкіпера, яка загинула в ДТП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram