>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гран-прі Індії: Феттель знову переміг

Феттель без заперечення виграє, Алонсо героїчно проривається на друге місце.

Гран-прі Індії: Феттель знову переміг
Фото: EPA/UPG

Кінцівка поточного сезону "Формули-1" дедалі більше нагадує минулий рік: зараз, як і тоді, одні перегони за іншими виграє Себастьян Феттель. Більш того, індійський Гран-прі практично повністю минув за сценарієм 2011 року. Вийшло немов погане кіно з усіма відомими штампами і кліше: Феттель стартує з поула, Феттель легко відривається на перших колах, Феттель втрачає темп ближче до кінця дистанції, але все-таки впевнено фінішує першим. Якщо ви дивитеся перегони давно, але зізнаєтеся собі, що не бачили такого раніше, це означає тільки одне - у вашому житті хтось нахабно і безсовісно викрав минулий рік. До самого гонщика, як і до "Ред Булл", власне, жодних претензій немає - вони відмінно виконують свою роботу і зовсім не винні, що суперники не можуть додати в швидкості на одному швидкому колі. Однак бурчання після перегонів, мабуть, викликано тим, що чемпіонат, який починався і розвивався непередбачувано, під кінець скотився на старі рейки. Хотілося зовсім іншого.

Позаду лідера було цікавіше. Алонсо на перших колах прорвався повз "Макларен" і потім спробував натиснути на Уеббера, який йшов другим. Якийсь час здавалося, що австралієць без проблем втримає іспанця позаду, але після виникнення проблем з KERS (саме!) ситуація змінилася: Марк втратив швидкість, і Фернандо, ризикуючи спалити зайве паливо, кинувся атакувати. Він швидко випередив Веббера, спробував скоротити відрив від Феттеля, але не досяг успіху і фінішував другим.

Хемілтон і Баттон приїхали слідом за трійкою найкращих; під кінець заїзду Льюїс був близький до Уеббера, але австралієць був попереду. Також не увінчалися успіхами спроби Кімі Райкконена випередити Феліпе Массу, а Ромена Грожана - Ніко Хюлькенберга. А ось Бруно Сенна, який половину перегонів мучив Ніко Росберга, таки зробив обгін і замкнув топ-10.

Незважаючи на невдалий Гран-прі, Міхаель Шумахер все-таки встановив ще один рекорд: тепер німець лідирує за кількістю подоланих кіл серед пілотів за всю історію "Формули-1". В Індії перед заїздом у бокси семиразовий чемпіон проїхав своє 16644 коло, це на 13 більше, ніж у Рубенса Баррікелло, попереднього рекордсмена.

До речі, Себастьян Феттель всьоме в кар'єрі виграв перегони, лідируючи від старту до фінішу - за цим показником представник "Ред Булл" зрівнявся з Альберто Аскарі і Аленом Простом. Лідирують же Айртон Сенна (19 беззаперечних перемог) і Джим Кларк (13). Крім того, Феттель виграв в 26-й раз в кар'єрі, а також четвертий раз поспіль. Більш того, всі чотири перемоги поспіль припали на один сезон - чого раніше Себастьян не домагався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram