>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Лукашенко: "Лондонська олімпіада - це провал нашої країни"

На думку президента сусідньої країни, 12 медалей - це ганьба.

Лукашенко: "Лондонська олімпіада - це провал нашої країни"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко охарактеризував як провальний виступ білоруських спортсменів на Олімпійських іграх у Лондоні влітку 2012 року.

Білоруська делегація завоювала 12 нагород на Іграх, дві з яких були золотими. Ще одна олімпійська чемпіонка, штовхачка ядра Надія Остапчук, була викрита у вживанні допінгу і позбавлена своєї нагороди.

"Суспільство більше не потерпить таких провалів, які відбулися з нашою національною командою цього літа у Великобританії. Завоювання 12 з 25 медалей, які ви обіцяли, це помітний крок назад порівняно з пекінською Олімпіадою, хоча і там ми не досягли тих вершин, до яких прагнули", - заявив Лукашенко, виступаючи в п'ятницю на Олімпійських зборах НОК Білорусі.

На його думку, білоруси "не 30-е або 26-е місце мали посісти на Олімпіаді, а в "трійку" увійти". "Це, звичайно, не катастрофа, однак, оцінюючи все те, що робиться в інтересах спорту в нашій країні, ми маємо право розраховувати на більш вагомі результати", - сказав глава держави. При цьому він звернув увагу на те, що не квапився з датою проведення цих зборів, надавши можливість ретельно проаналізувати підсумки виступу на Олімпіаді. "А винуватим сказати "провалили" і піти у відставку", - заявив президент.

Лукашенко нагадав, що свого часу погодився очолити НОК для того, щоб "не було чвар і дільби". "Я запропонував вам, грубо кажучи, свій "дах", щоб ви могли спокійно робити свою справу, цим самим ми продемонстрували, що спорт у нашій країні має пріоритетне значення", - заявив Лукашенко.

Сьогодні, підкреслив він, "настала та мить, коли треба відповідати за результат". "Чому так сталося, що за такого ставлення до спорту і спортсменам ми сьогодні деградуємо за багатьма напрямкам? Де те світло в кінці тунелю, хто його бачить?", - задався питаннями Лукашенко.

Відзначивши, що майбутня Олімпіада відбуватиметься в сусідній Росії, він сказав, що для білорусів "успішний виступ там - це питання престижу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram