>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Заваров очолить збірну України, якщо ФФУ не домовиться з Ліппі

Екс-наставник "Арсеналу" Олександр Заваров працюватиме зі збірною України. Але як хто?

Заваров очолить збірну України, якщо ФФУ не домовиться з Ліппі
Фото: www.sport-express.ua

Зауважимо, що Заваров уже працює зі збірною - він увійшов у новий тренерський штаб, екстрено сформований після операції, яку переніс Олег Блохін.

Нагадаємо, що Олег Володимирович однаково покинув би головну команду країни після матчу з Чорногорією, сконцентрувавшись на роботі в "Динамо". І, як повідомляють джерела LB.ua у ФФУ, основним кандидатом на звільнену вакансію вважають екс-наставника збірної Італії Марчелло Ліппі, який нині працює в Китаї на клубному рівні.

Нова команда, в якій нещодавно обраний голова ФФУ Анатолій Коньков - лише вершина айсберга, саме італійця розглядає як пріоритетну фігуру. Запросивши Ліппі, можна вбити трьох зайців одразу.

По-перше, довірити збірну дійсно класному фахівцеві, по-друге, утерти ніс колишньому президентові федерації Григорієві Суркісу, якому свого часу так і не вдалося переконати маститого фахівця перебратися до Києва; по-третє, показати російським друзям-колегам, які нещодавно підписали для своєї збірної іншу італійську зірку - Фабіо Капелло, що ми теж не в тім'я биті.

А Олександр Заваров в разі успішного завершення переговорів з Ліппі увійде до тренерського штабу італійця як його помічник, компаньйон і перекладач. Заваров їздив із київського "Динамо" саме в Італію - в туринський "Ювентус", де провів декілька не найвдаліших років. Але мову вивчив. Якщо ж синьйор Марчелло не дасть своєї згоди, то Олександр Анатолійович стане головним тренером збірної.

Нагадаємо, під час Євро-2012 Заваров виконував роль сполучної ланки між новою владною командою і президентом УЄФА Мішелем Платіні, з яким він потоваришував власне у "Ювентусі".

Найближчі два матчі збірної України у відборі на ЧС-2014 - з Молдовою на виїзді і з Чорногорією на "Олімпійському" - стануть ознайомчими для екс-наставника харківського "Металіста" і київського "Арсеналу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram