>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ігор Суркіс: "У нашому матчі з "Шахтерем" той самий Дамір погрожував суддям"

Президент київського "Динамо" називає речі своїми іменами, звинувачуючи представників "Шахтаря" в тиску на суддів.

Ігор Суркіс: "У нашому матчі з "Шахтерем" той самий Дамір погрожував суддям"
Фото: 24.ua

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс в ефірі програми "ПроФутбол" прокоментував суперечливі суддівські рішення в матчі "Шахтар" - "Дніпро":

"Я хотів би зупинитися на кількох моментах. Мені дуже цікаво спитати в судді: як він трактує правила? Якби він завжди трактував, що рука - це пенальті, то, за формальними ознаками, можна завжди призначати пенальті - у першому випадку, як і в другому. Жовтої картки теж не було, адже Чеберячко стояв спиною - обличчям до воріт. Так, м'яч летів у ворота і влучив у руку, тому пенальті можна призначити. Але те саме стосується і Кучера.

Так само було і в минулому чемпіонаті, коли ми йшли очко в очко на "Донбас-Арені". Видалили Гармаша, а експерт, який був тренером "Динамо" довго, каже, що "суддя прекрасно відсудив". А може, грати вдесятьох? Я теж можу говорити, що суддя поставив пенальті за формальними ознаками в матчі "Динамо" - ПСЖ. Може, команда б і не розвалилася. Був би інший результат, а ми не говорили б, що сьогодні тренер "Динамо" - Олег Блохін.

Спитайте в Палкіна, який через пресу дискваліфікував Гармаша. Тепер нехай він так дискваліфікує своїх гравців. Мені хотілося б подивитися, як це зроблять дисциплінарні органи ФФУ. Щоб було однаково. Сьогодні ж немає конфлікту інтересів? З 2 вересня я буду називати всі речі своїми іменами.

Щодо виступу Русола – у нас було все те саме. У нашому матчі той самий Дамір погрожував суддям, коли ми грали в чемпіонаті 1:1. Усе одне до одного. Казав, що "їхня доба минула", "допомагайте" і т. ін. Публічно кажу це на всю країну і готовий відповісти. Мені 12 років говорили, що вкладають душу і серце у футбол, а я ж не картоплю вкладаю? Я теж вкладаю душу, мені теж болить серце. Я кажу глобально, а якщо глобально говорити, то сьогодні "Шахтар" на висоті. Вони показують гарний футбол. Але ці два очки... А завтра "Шахтар" оступився б, чемпіонат же довгий, 30 турів. Це сьогодні так, а завтра як буде? Сьогодні в них у турнірній таблиці все добре, а завтра вони поступилися б, а потім виїзд до Харкова - і все перевернулося. А зараз все йде в одні ворота - вибачте мені, неможливо боротися".

суперечливі суддівські рішення в матчі "Шахтар" - "Дніпро"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram