>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФФУ займеться дітьми та наукою

У вівторок, 25 вересня, в Будинку футболу відбулося чергове засідання Виконавчого комітету Федерації футболу України. На засіданні розглянули низку організаційних питань.

ФФУ займеться дітьми та наукою
Фото: www.ffu.org.ua

Звіт про роботу Виконкому зробив перший заступник президента ФФУ Анатолій Попов.

Першим на порядку денному стояло питання "Про президію ФФУ":

"До складу президії увійшли президент, два перших віце-президенти і ще три віце-президенти ФФУ. У минулому вона налічувала 15 членів, однак було прийнято рішення: що меншою буде кількість, то мобільнішим стане орган. Рішення в ньому прийматимуть за принципом більшості. У спірних ситуаціях останнє слово залишається за президентом".

Одним із пунктів порядку денного було питання про створення Тренерської ради ФФУ:

"Прийнято рішення ввести в структуру ФФУ орган, який би займався підбором тренерів. Потім, спільно з комітетом збірної, він рекомендував би кандидатів для остаточного рішення виконкому. У будь-якому складі виконкому не може бути достатньо знань і досвіду для пошуку тренерів, тому виконком і не може займатися підбором, а тільки остаточно затверджувати кандидатів, ознайомившись із пропозиціями. Головою Тренерської ради призначено Михайла Івановича Фоменка".

Одним із важливих питань на засіданні стала тема створення робочої групи ФФУ з розробки Цільової комплексної програми розвитку футболу на 2013-2016 рр. Анатолій Попов повідомив, що особисто займається створенням цієї групи і має намір залучити в неї провідних учених, наголосивши при цьому, що одним із завдань перед Федерацією стоїть при цьому відродження науки про футбол:

"Червоною ниткою в нинішній ФФУ буде підвищення престижу дитячо-юнацького футболу. Тому на це буде кинуто великі сили. Поза всякими сумнівами, в цій структурі буде затребуваний Олег Петрович Базилевич".

Також варто відзначити, що головою комітету з безпеки проведення змагань призначено Сергія Олександровича Бухаленкова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram