>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Паскуалі: "Я хочу поставити в одну лінію молодих українських і американських гравців"

БК "Київ" і надалі робитиме ставку на молодих українських виконавців

Паскуалі: "Я хочу поставити в одну лінію молодих українських і американських гравців"
Фото: segodnya.ua

Ренато Паскуалі, головний тренер БК "Київ", на прес-конференції, присвяченій старту нового сезону, розповів про стратегію клубу:

- Це була не зовсім звичайна програма передсезонної підготовки, метою якої було навчання молодих гравців, із яких переважно і складається наша команда. Її середній вік - 22 роки. Під час зборів в Іспанії ми провели п'ять товариських матчів. Я не можу сказати, добре чи погано вони були зіграні, оскільки нашим пріоритетом була технічна підготовка гравців і відпрацювання набутих знань на практиці. Було помітно, що з кожною наступною грою команда ставала все згуртованішою, ми бачили, над чим потрібно попрацювати кожному гравцеві і команді загалом. Ми намагалися уникати тренувань з тактики, тому що тактика - це підготовка до якоїсь певної гри, а я хочу, щоб наша команда вміла грати в різний баскетбол. Звичайно, для досягнення цього результату потрібно чимало часу.

Коли я працював з БК "Київ" 2005 року, переді мною стояли зовсім інші завдання. Якщо тоді я повинен був потрапити у фінал чотирьох Єврокубка і виграти чемпіонат України, то зараз моя головна мета - прогрес кожного з гравців протягом усього сезону. А для того, щоб команда перемагала, ми повинні її вчити цього.

Ми зробили ставку на молодих виконавців, тому що для мене як тренера важливо працювати з гравцями, які мають мотивацію для подальшого розвитку. Я хочу поставити в одну лінію молодих українських та американських гравців, щоб вони росли і розвивалися разом. Українці й іноземці повинні однаково боротися за свій ігровий час шляхом щоденної важкої роботи.

У нас залишається вакантною одна легіонерська позиція. Можливо, протягом сезону виникне необхідність її закрити. А зараз ми хочемо дати шанс Сандулу, Полежаєву, Гуменюкові довести, що нам не потрібен "великий" іноземець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram