>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суркіс: "Завдання? Вихід з групи в Лізі чемпіонів і боротьба з "Шахтарем"

Президент "Динамо" вважає, що його команді з новим тренером до снаги наздогнати і перегнати "гірників".

Суркіс: "Завдання? Вихід з групи в Лізі чемпіонів і боротьба з "Шахтарем"
Фото: fcdynamo.kiev.ua

Ігор Суркіс упевнений, що Блохін - саме той "керманич", який потрібен "Динамо":

"Мені здалося, що Блохіна здивувала моя пропозиція. Оскільки, таке відчуття, звик до думку, що в рідний клуб його тренером не покличуть. Сам Блохін багато разів зізнавався, що для нього така можливість - мрія всього життя, і навіть мама дивувалася, чому син досі не працює з командою, якій віддав кращі роки як гравець. Насправді така ідея давно витала в повітрі, я думав над нею. Але так склалося, що коли Блохін був вільний, все в "Динамо" було більш-менш гаразд. Коли ж, навпаки, ми приходили до думки про зміну тренера, Олег Володимирович виявлявся зайнятим.

Був зайнятий Блохін і тепер, при цьому справи в нього, можна сказати, йшли вгору. Збірна почала відбірний цикл чемпіонату світу з бойовою нічиєю на "Вемблі", що саме по собі говорить багато про що. Звичайно ж, набираючи його телефонний номер, відчував себе не зовсім у своїй тарілці, однак як президент клубу не міг вчинити інакше. По телефону не вдавалися в подробиці, призначивши один одному зустріч у клубному офісі - за чверть на восьму ранку. Тоді про все і поговорили, але Олег Володимирович, як личить порядній людині, сказав, що повинен обговорити ситуацію з федерацією. Пояснити, що отримав пропозицію, від якої, як від заповітної мрії, не має права відмовитися. Наскільки я розумію, у нього відбулася розмова з одним із віце-президентів ФФУ, результатом якого стала пропозиція провести в колишній ролі до кінця року ще дві гри збірної з Молдовою та Чорногорією, після чого федерація почне шукати йому заміну.

Якщо річ лише у психології, то Блохін як чудовий мотиватор доволі швидко виведе "Динамо" із цього стану. Але якщо йдеться  про фізичну яму, то я, не фахівець у цій сфері, не готовий називати якісь терміни. Щодо завдань, то ми очікуємо виходу команди з групи в Лізі чемпіонів і боротьби за золоті медалі в чемпіонаті. Якщо з першої спроби нам не вдасться обійти "Шахтар", Олегові Володимировичу доведеться вирішувати таке саме складне завдання, як і Сьоміну: пробиватися в основну сітку престижного єврокубка через два відбірні бар'єри.

А нижче за друге місце в Прем'єр-лізі, навіть з урахуванням відставання від лідера на шість очок, "Динамо" з Блохіним не опуститься.

Новий тренерський штаб? Блохін, допускаю, оголосить його лише на презентації, яка відбудеться в середу на базі в Кончі-Заспі. Щодо цього в нашого головного тренера повний карт-бланш. Наскільки я знаю, в момент нашої з вами бесіди Олег Володимирович і Олексій Олександрович Михайличенко саме обговорюють деталі подальшої співпраці. І якщо наш новий головний тренер побачить у цьому необхідність і зможе переконати Михайличенка, відкинувши амбіції, працювати на благо рідного клубу не в кабінеті, а на тренувальному полі, я цю ідею, звичайно ж, підтримаю. При цьому вакансію спортивного директора я не заповнював би: ці функції, як і раніше, залишалися б за Михайличенком, як і селекційна служба. Суто паперові функції в цій ситуації міг би виконувати такий безмежно досвідчений чоловік, як Володимир Веремєєв".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram