>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Легку атлетику залишили без головного тренера

Комісія продовжує перевіряти факти корупції в федерації.

Легку атлетику залишили без головного тренера
Фото: tochka.net

Наказом Державної служби молоді та спорту від 24 вересня Валерія Александрова звільнено з посади державного тренера збірної України з легкої атлетики.

Як йдеться у повідомленні, Александрова звільнено у зв'язку з невиконанням умов, передбачених за контрактом.

Водночас головний тренер штатної збірної команди з легкої атлетики Олександр Апайчев перебуває у відпустці до 27 вересня 2012 року. Рішення щодо нього буде ухвалено після ознайомлення з актом Комісії та надання пояснень.

Щодо начальника команди Руслана Русса Комісія перевіряє нові факти, які виявлені під час роботи. Рішення буде ухвалено за результатами додаткової перевірки.

У збірну головним тренером ми запросили Апайчева. Так, у нього жорсткий характер, не всім це подобається. Але він навів дисципліну. І він жорстко виступив проти допінгу. А хто припинив п\'янки в збірній? Прийшла молода поросль, яка вирішила, що можна пити, палити і дещо інше. А скільки нас штрафували за розбиті люстри?

— президент Федерації легкої атлетики Валерій Борзов

Як повідомлялося, Комісія з перевірки фактів правопорушень, викладених у зверненнях спортсменів-легкоатлетів в Держслужбу молоді і спорту в серпні цього року, виявила невідповідність поданої інформації. Зокрема, за одним з епізодів, згідно з документами, було нібито проведено навчально-тренувальний збір з легкої атлетики в м. Кисловодськ (Росія), водночас, як підтвердили в Росії, база на час проведення зборів вже була розформована. Тільки щодо цього одного збору в Кисловодську не підтверджені документально витрати на загальну суму 21 000 дол. А таких псевдозборів в період з квітня 2011 року по липень 2012 року, згідно з документами, було проведено десять.

Проте Федерація легкої атлетики назвала наклепом звинувачення в розтраті коштів на підготовку спортсменів. ФЛАУ заявила, що ніколи не отримувала бюджетних коштів для проведення спортивних заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram