>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Людина-прокляття України на Євро-2012 більше нам не допече

Джон Террі втомився від постійних причіпок політкоректної англійської федерації.

Людина-прокляття України на Євро-2012 більше нам не допече
Еще увидимся, Джон. Но теперь - только в футболке "Челси"
Фото: chelsearus.com

На початку 2012 року Террі позбавили капітанської пов'язки через звинувачення в расистських висловлюваннях на адресу гравця КПР Антона Фердінанда. У липні суд магістратів у Вестмінстері виправдав Террі, проте Футбольна асоціація Англії (FA) відкрила нову справу, звинувативши 31-річного гравця у брутальних висловлюваннях і неналежній поведінці. Слухання справи Террі відбудуться нині, 24 вересня.

"FA зробила моє життя в національній команді нестерпним, - заявив гравець "Челсі", слова якого подає Goal.com. - Представляти свою країну і бути її капітаном було моєю мрією з дитинства, і я був по-справжньому гордий виконувати цю роль. Я завжди до решти віддавав себе грі, і моє серце розбите тим, що мені доводиться ухвалювати таке рішення. Бажаю Рою (Ходжсону) і команді всіх успіхів у майбутньому".

Террі дебютував у збірній Англії 2003 року в матчі проти Сербії та Чорногорії. Відтоді захисник 78 разів виходив на поле в іграх за національну команду, у складі якої взяв участь у двох чемпіонатах світу (2006, 2010) і Європи (2004, 2012), повідомляє "Євроспорт".

Джон Террі прославився тим, що у фіналі Ліги чемпіонів-2008 не забив вирішального пенальті у футболці "Челсі" (на мокрому полі в нього поїхала опорна нога), і Кубок виграв МЮ. А українські вболівальники запам'ятали Джона після матчу збірних України й Англії на Євро-2012. Тоді захисник виніс м'яч із порожніх воріт після удару Марко Девіча. Повтори показали, що м'яч таки перетнув лінію воріт.

Збірна Англії, нагадаємо, є суперником України у відборі на Чемпіонат світу-2014. У вересні матч між двома командами на "Вемблі" завершився з рахунком 1:1

Террі тепер зосередиться на виступах за "Челсі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram