>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ВВС: старт "левам" вдався, але Україна - суперник іншого рівня

Експерт ВВС напередодні битви з Україною проаналізував гру збірної Англії в Молдові.

ВВС: старт "левам" вдався, але Україна - суперник іншого рівня
Игроки сборных Молдовы и Англии во время матча
Фото: EPA/UPG

Футбольний оглядач Філ Макналті ділиться своєю думкою про початок нового циклу в історії англійської збірної.

"Початок подорожі до Бразилії для збірної Англії вийшов досить оптимістичним. Звичайно, Молдова вкрай далека від Копакабани, але все-таки початок нової кампанії у Роя Ходжсона вдався. Його команда здобула найбільшу виїзну перемогу в XXI столітті! У це важко повірити, але минуло 19 років від тоді, як англійці в гостях обіграли Сан-Марино з рахунком 7:1.

Безумовно, у вівторок на легку прогулянку по "Вемблі" нам сподіватися не варто. Збірна України - це суперник іншого рівня. Проте завдяки блискучій перемозі в Молдові, ми підняли наш бойовий дух і в доброму настрої готуємося до наступної гри.

Саме гра зі збірною України і повинна відповісти на низку питань щодо англійських перспектив.

У першому матчі ми побачили нове обличчя команди Роя Ходжсона, яке складалося з двох половинок: старої гвардії і представників нового покоління. У п'ятницю ця гримуча суміш вразила не стільки результатом, скільки своєю ефективністю. Френк Лемпард і Стівен Джерард не заважали один одному грати, а, навпаки, дуже якісно взаємодіяли. Питання "чому ж ви раніше не знайшли спільну мову" зависло в повітрі. На тлі нев'янучих ветеранів у центрі поля чудово виглядав Том Клеверлі, який виграв конкуренцію в іншого тінейджера Оксленд-Чемберлена.

Як на свій вік надто зріла гра Тома в творенні дає нам підстави вважати, що Ходжсон таки знайшов оптимальне поєднання гравців у центрі поля. Але знову-таки - судити про перспективи 23-річного Клеверлі в збірній наразі рано. Молдова - не той суперник, а ось сьогодні за ним буде цікаво поспостерігати. До речі, прогрес Клеверлі дозволив Ходжсону відійти від своєї улюбленої схеми 4-4-2. Завдяки Тому англійська збірна цілком може грати і за більш сучасними лекалами. Наприклад, 4-2-3-1. Не будемо забувати і про травмованого Джека Уїлшира, тандем якого з Клеверлі в збірній може стати візитівкою збірної Ходжсона.

Що ж, у п'ятницю Рой Ходжсон і його підопічні зробили гарну роботу. Тепер треба закріпити напрацювання в грі з більш серйозним суперником - Україною".

Додамо, що матч відбору ЧС-2014 між збірними Англії та України розпочнеться о 22.00. Пряма трансляція поєдинку - на каналі "Інтер".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram