>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Маррей виграв перший "Шолом" у кар'єрі

У фіналі US Open шотландець в п'яти сетах майже за п'ять годин обіграв минулорічного тріумфатора турніру серба Новака Джоковича.

Фото: EPA/UPG

Маррею вдалося повести за сетами 2:0, після чого він дозволив супернику зрівняти рахунок. Але на вирішальну партію серба вже не вистачило. У підсумку - 7:6 (12:10), 7:5, 2:6, 3:6, 6:2 на користь британця, який з п'ятої спроби виграв таки свій перший "Шолом".

"Я не здавався до кінця. Але в останніх матчах у мене були проблеми з рухом. Гарні удари залишалися моєю останньою надією, але цього разу це не спрацювало", - сказав Джокович офіційному сайту US Open.

На думку Маррея, Новак - один з найобдарованіших фізично тенісистів в історії тенісу.

"Я довів, що можу вигравати на турнірах "Великого Шолома". Я довів, що можу витримати 4,5 години і перевершити одного з найбільш фізично сильних хлопців, яких бачив теніс, особливо на цьому покритті. Але я не сумнівався у своїй атлетичній підготовці. Тепер не сумніваюся і в моральній.

Під час матчу ти все ще питаєш себе, ти трохи не впевнений у своїх силах. Але я виявився досить сильним, щоб подолати це. Я впевнений, що ця перемога дасть мені новий поштовх в майбутньому", - повідомив Маррей.

За його словами, ця перемога є надзвичайно важливою для розвитку тенісу в Великобританії.

"Коли я подавав на матч, я відчував важливість цього моменту для британського тенісу. Я знаю майже всіх гравців з моєї країни, і мене завжди питали, коли ж я, нарешті, виграю турнір "Великого Шолома". Цих питань стало ще більше після перемоги на Олімпіаді. Чудово, що мені, врешті-решт, вдалося це зробити. Сподіваюся, що цей успіх допоможе привести в наш спорт дітей, а також розвіє чутки про те, що британські гравці слабаки і не вміють перемагати", - сказав Енді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram