>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Кубок Донбасу-2012: "Донбас" фінішує третім

В останньому матчі "Кубка Донбасу" господарі льоду у впертій боротьбі переграли пітерський СКА, фаворита Кубка Гагаріна, що має незабаром розпочатися.

Кубок Донбасу-2012: "Донбас" фінішує третім
Фото: sport-express.ua

Перед матчем Юліус Шуплер стикнувся з низкою кадрових проблем (у матчі з "Північсталлю" Віртанен отримав травму), внаслідок яких змушений був кардинально перекроїти склад п'ятірок. Поки господарі притиралися один до одного, пітерці заволоділи ініціативою і обрушили на Ерсберга град ударів. І вже на п'ятій хвилині швед капітулював.

На щастя для донеччан, вони досить швидко відігралися. Відзначився Туппурайнен. А на останній хвилині першого періоду армійці припустилися грубої помилки в своїй зоні, втративши Петтерссона, і швед, елегантно обігравши Єжова, вивів "Донбас" вперед - 2:1.

Далі - справжня боротьба із закрученим сценарієм. Пітерці зрівняли рахунок, але через п'ять хвилин Піларж закинув, як виявилося, переможну шайбу. Мілош Ржига ще знімав воротаря, змінюючи його шостим польовим гравцем, але і цей крок не дозволив СКА уникнути третьої поразки на турнірі.

У підсумку, 3:2 - перемога "Донбасу", який фінішував третім і виходить на фінішну пряму підготовки до старту чемпіонату КХЛ. Перший матч - 6 вересня в Братиславі проти "Слована".

"Донбас" - СКА - 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)

Шайби: Гребешков (Корольов, Монахов), 05:41 (0:1). Туппурайнен (Вілсон), 11:08 (1:1). Петтерссон (Кашпар, Недорост), 19:28 (2:1). Пруха (Мортенссон, Гребешков), 27:08 (2:2). Піларж (Дадонов), 32:17 (3:2).

21:59 - штрафний кидок не реалізував Антон Корольов(СКА).

"Донбасс": Ерсберг. Пуйстола - Вілсон, Туппурайнен - Варламов - Кіїскінен. Подхрадський - Обшут, Кашпар - Недорост - Петтерссон. Піларж - Бартуліс, Дадонов - Бєлухін - Доніка. Єсіпов - Сільницький, Кочетков - Шалімов - Квітченко.

СКА: Єжов. Калінін-Чудінов, Пруха-Мортенссон-Бурдасов. Воробйов-Семенов, Артюхін-Федоров-Афіногенов. Первишин-Даллман, Клименко-Кучерявенко-Макаров. Гребешков-Александров, Глазачов-Монахов-Корольов. Бердюков.

КХЛ ТВ

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram