>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Сьомін: нам вдалося запобігти катастрофі

Наставник "Динамо" Юрій Сьомін після валідольної перемоги над "Боруссією" за сумою двох матчів докладно відповів на запитання журналістів.

Сьомін: нам вдалося запобігти катастрофі

Нагадаємо, кияни на НСК "Олімпійський" програли гладбахцам з рахунком 1:2, але за сумою двох зустрічей пройшли в груповий турнір Ліги чемпіонів - вперше з 2009 року.

- Валідольний матч. Перед автоголом Хачериді здавалося, що "Боруссія" вже заспокоїлася, але цей м'яч надав нашому суперникові сили, а нам - створив певні проблеми, ми опинилися в дуже нервозному стані. Але в підсумку ми пройшли дуже важку кваліфікацію Ліги чемпіонів. Це стосується і "Фейєноорда", і "Боруссії". Ви сьогодні бачили, що у менхенгладбахцев - команда дуже високого рівня.

Ми задоволені тим, що виконали своє завдання - після довгої перерви "Динамо" знову гратиме у груповому турнірі Ліги чемпіонів. Це найголовніше.

- Під час матчу ви кілька разів підбігали до кромки поля і щось вимагали від своїх підопічних. Чого ви хотіли від них добитися?

- Я просив, щоб вони налагодили комбінаційну гру, тому що без м'яча не можна грати. "Боруссія" володіла м'ячем, і це дозволяло їй володіти перевагою.

- Наскільки "Динамо" сьогодні далеко від того образу гри, до якого ви її ведете, вашу команду?

- Це дуже складне питання. Щоб на нього відповісти, треба напевно давати окреме інтерв'ю. А сьогодні є конкретний матч, конкретна в ньому гра, в якій були як гарні сторони, так і не дуже гарні. Тому давайте зараз говорити про цей поєдинок.

- Гра в Німеччині показала, що "Боруссія" будує свої атаки, в основному, через Аранго. Як же так вийшло, що сьогодні він створив два голи у ворота "Динамо"?

— Він і в першому матчі створив один гол у наші ворота. При підготовці до сьогоднішнього поєдинку ми звертали увагу хлопців на Аранго, але в результаті знову не змогли його утримати. Точно так само, як "Боруссія" не змогла втримати Ідейє - він забив німцям і в першому матчі, і в повторному. При цьому сьогодні Браун міг забити більше, ніж один м'яч. Зокрема, у нього була прекрасна можливість в контратаці, це був, по суті, чистий гол.

- Коли рахунок на табло був 0:1 і 0:2, багато гравців "Динамо" розминалися, але замін у цьому відрізку матчу так і не було. Ви не хотіли щось змінювати у грі?

- Я хотів проводити заміни, але сумнівався в них, тому що в кінці гри футболістам дуже складно пояснити, хто з ким буде грати при стандартних положеннях, а саме ці ігрові ситуації були сьогодні для нас складні. Зокрема, після одного з "стандартів" суперник забив нам другий м'яч.

І основне: в період матчів з "Фейєноордом" і "Боруссією" наша команда перебувала під великим пресом і напругою. Як писала українська преса, невихід "Динамо" в груповий турнір Ліги чемпіонів став би катастрофою. Ми їй запобігли.

Спасибі всім! Ми дуже раді, що знову будемо грати в груповому турнірі Ліги чемпіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram