>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Роддік: 15-й тенісист рейтингу за кар'єру може заробити лише $14 млн

Екс-перша ракетка світу вважає, що призові в тенісі розподіляють несправедливо.

Роддік: 15-й тенісист рейтингу за кар'єру може заробити лише $14 млн
Фото: gotennis.ru

Призові занадто малі і поступаються іншим видам спорту, заявив чемпіон US Open-2003 американець Енді Роддік.

Австралійська преса в суботу поширила інформацію про те, що тенісисти мають намір бойкотувати Відкритий чемпіонат Австралії в січні 2013 року і провести альтернативний турнір у Дубаї, якщо спортсмени не отримають вищий відсоток призових від доходів турніру, який наразі становить менш ніж 20%. Головною проблемою є низькі призові для тенісистів, які вилетіли в перших раундах.

"Порівняйте відсоток від виручки, спрямований на призові або зарплати в тенісі, з іншими видами спорту. Гольфіст може виграти $11,5 мільйонів за один турнір PGA Туру. Я думаю, що 15-й тенісист світового рейтингу ATP за всю кар'єру може виграти $14 мільйонів максимум. У нашому спорті у відсотковому відношенні сума призових перебуває ще в зародковому вигляді, тоді як в НБА, наприклад, гравці заробляють 50% від виручки", - наводить слова Роддіка РІА "Новости" із посиланням на Sunday Times.

Екс-перша ракетка світу висловив стурбованість долею колег, які займають не найвищі позиції в рейтингу АТР. "Я думаю, ми всі відчуваємо, що нам пощастило, що ми отримуємо гарні гроші, але хлопці, які займають у світовому рейтингу місця з 80-90 до 1000, не отримують великих доходів. При цьому вони оплачують свої видатки, чого немає в професійних спортивних командах", - сказав Енді.

Переможені в першому раунді Australian Open 2012 року отримають по 20 800 доларів, останнього Відкритого чемпіонату Франції - 21 700, Вімблдону і US Open - по 22 100.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram