>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Динамо" Бх - "Металіст". Напередодні

Четвер. Бухарест, Національний стадіон, 20:30, арбітр Павло Гіл (Польща).

Пряма трансляція на телеканалі 1+1.

"Динамо" Бх - "Металіст". Напередодні

Сьогодні ввечері "Металіст" вперше у своїй історії змагатиметься з представником Румунії. На батьківщині графа Дракули на харків'ян чекає зустріч з Червоними собаками, як люблять називати тут бухарестське "Динамо". Суперник у харків'ян досить титулований (80-тих років команда доходила до півфіналу Кубка чемпіонів і Кубка кубків, крім того, вона 18 разів вигравала чемпіонат країни), але останнім часом виступає без особливих успіхів. Цього року, щоправда, "Динамо" завоювало Кубок Румунії, завдяки чому, власне, і стала можливою його єврокубкова зустріч з "Металістом".

Щоб заручитися підтримкою якомога більшої кількості вболівальників, румунська команда навіть перебралася зі свого клубного стадіону, що вміщає трохи більше за 15 тисяч глядачів, на Національний стадіон, місткість якого 55600. У четвер на його трибунах очікують близько 20000 осіб (станом на вчорашній вечір було продано 13000 квитків). На свого "12-го гравця" "динамівці" дуже розраховують.

Особливих проблем зі складом, який порівняно з минулим роком у "Динамо" серйозно змінився, румунська команда не відчуває. Настрій усередині колективу, судячи з висловлювань окремих його представників, панує оптимістичний. Про "Металісті" завдяки даним, отриманим від Мірчі Луческу, в Бухаресті знають всі або майже всі. Залишається розібратися з ним на полі.

Чвертьфіналіст попередньої Ліги Європи сьогодні вкотре змушений буде піти на кадрову ротацію. Негативний момент: з ладу випали відразу кілька основних виконавців, зокрема, захисники. Позитивний: відсутність у Лізі Європи ліміту на легіонерів, який найчастіше зв'язує харків'ян по руках і ногах в матчах на внутрішній арені.

І хоча Мирон Маркевич каже, що пріоритетним для його команди є національний чемпіонат, значення для "Металіста" такого турніру, як Ліга Європи, важко переоцінити. Тим більше що стара слава нову любить...

"Динамо" (орієнтовний склад): Белгредян - Ніца, Григоре, Кулібалі, Пулхак - Мунтяну - Рус, Мансалі, Ба, Алексе - Цукудян.

"Металіст" (орієнтовний склад): Горяїнов - Шелаєв, Папа Гуйє, Торсільєрі, Обрадович - Едмар, Торрес - Соса, Шав'єр, Бланко - Крістальдо.

Дискваліфіковані: немає.

Травмовані: Альварес, Стретіле - Березовчук, Вільягра, Пшеничних.

Під питанням: Кристя ("Динамо").

У відпустці: Тайсон ("Металіст").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram