>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Буряк: "Якість гри "Динамо" не цілком переконлива, але ж виграли"

Екс-футболіст і наставник київського "Динамо" Леонід Буряк прокоментував перемогу команди Юрія Сьоміна в матчі з менхенгладбахською "Боруссією" (3:1).

Буряк: "Якість гри "Динамо" не цілком переконлива, але ж виграли"
Фото: eurosport.ru

- Леоніде Йосиповичу, що скажете про вчорашню гру?

- "Динамо" обіграло доволі гарну команду, добре збалансовану. Єдиною проблемою "Боруссії" є хіба що те, що вона ще не увійшла в сезон. Так, кияни не показали яскравої гри, але вона була ефективною. "Динамівці" зробили головне - забили потрібні голи.

- Можна сказати, що "Динамо" практично виконало завдання виходу в груповий етап Ліги чемпіонів, чи про це ще рано говорити?

- Ми говоримо про професійний футбол, і така фора... Безперечно, крапку ще не поставлено. Але "Динамо" домоглося солідної переваги і повинно виходити в груповий етап.

- Малюнок гри "Динамо" і сам результат для вас не були несподіваними? Перед матчем припускали, що так можуть розвиватися події на футбольному полі?

- "Динамо", очевидно, обрало правильну тактику - віддало ініціативу суперникові, доволі скрупульозно й організовано оборонялося, шукало помилки німецької команди. Один гол забито після рикошету, згадайте третє взяття воріт. Тому тактика киян спрацювала. У принципі, повторюю, обіграли доволі непросту, гарну команду.

- Ви охарактеризували малюнок гри "Динамо" в матчі з "Боруссією". У мене склалося враження, що ваше визначення підходить практично до всіх матчів киян з більш-менш сильними суперниками за Юрія Сьоміна...

- Складно говорити, я не був на установці на гру, не знаю, як кияни тренуються. Багатьом не подобається малюнок гри, багатьом подобається. Тут знайти якийсь паритет дуже складно. Після вчорашньої гри можна сказати, що "Динамо" солідно обороняється, контратакує, загалом, добре виконує завдання тренера. Можливо, якість футболу "Динамо" фрагментами (особливо на початку матчу) не зовсім переконлива. Але ж виграли в доволі непростої команди.

- Як оціните гру новобранців "Динамо"? Скажімо, Тайво вам сподобався?

- Немає сенсу зараз переходити на персоналії. Перемогла вся команда. Так, у грі "Динамо" є помилки, воно їх допускає не в одній грі. Головне, щоб ці помилки виправлялися і більше не повторювалися. А вони повторюються... Не всі "динамівці" зіграли так яскраво, як хотілося б. У цій грі були лідери. Протягом багатьох матчів лідери в "Динамо" одні й ті самі: Ідейє, Ярмоленко. Ці люди на собі виносять вантаж результату. А оцінку давати кожному футболістові немає сенсу. "Динамо" вчора грало на перемогу, все робило заради цього - і видовищність відійшла на другий план. Це, напевно, стиль такий. Протягом останніх ігор ця картина повторюється.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram