>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Блохін: "Думаю, в середу будуть якісь експерименти"

Напередодні матчу з чехами наставник збірної України поспілкувався з журналістами.

Блохін: "Думаю, в середу будуть якісь експерименти"
Фото: Макс Левин

Про кадрову ситуацію у збірній:

"Важко сказати. Ніби всі хлопці приїхали в нормальному стані. Проблема в тому, що підготувати команду за півдня просто неможливо, це нонсенс. Але нічого страшного, усі здорові, тож кадрових проблем поки немає. Головне - команду нарешті побачити. Останніми днями ми мали справу із візами на матч з Англією, після чого полетіли до Львова. Є дрібні проблеми, деякі хлопці втомлені - багато хто брав участь у матчах за свої клуби минулими вихідними і змушені будуть грати через два дні на третій. Треба ще й психологічний стан футболістів оцінити".

Про прощальний матч Шевченка і Вороніна:

"Я не займаюся прощальними церемоніями. І похоронами теж не займаюся. (Сміх у залі). Якщо Воронін і Шевченко прилетять на цей матч, то, може, щось і буде. Я готую команду до матчу. Це їхній вибір. Хлопці вирішили, і це треба прийняти. Що вдієш, так буває у спорті, хочеш ти цього чи ні..."

Про торішню поразку у Празі:

"Не думаю, що треба відштовхуватися від тієї гри. Це був теж товариський поєдинок, він проходив у рамках нашої підготовки до Євро-2012, ми переглядали в ділі багатьох футболістів. А в середу буде зовсім інша гра. Порівняно із тим матчем багатьох гравців зараз навіть немає у складі нашої збірної".

Про вибір місця проведення поєдинку:

"Мені дуже приємно, коли команда грає в такій обстановці, як у Львові. Я не відмовився б і матчі Євро-2012 тут проводити. Багато разів говорив про те, яким особливим був момент, коли наприкінці матчу з Австрією весь стадіон "Арена Львів" підвівся і заспівав національний гімн. Не знаю, де ще є така підтримка, як у Львові. Збірна любить сюди приїжджати. Коли з Одесою не склалося, я відразу сказав, що з Чехією треба грати у Львові. Одеса виявилася не готова прийняти матч. Але ми вже вирішили, що там будемо грати наш домашній відбірний матч ЧС-2014 із Молдовою".

Про функціональний стан Девіча:

"Він провів за "Шахтар" лише один матч. До цього він не грав. Вважаю, говорити про стабільність можна тоді, коли людина зіграє на одному рівні хоча б 10 матчів. Ось тоді і будемо розмовляти. Поки ж Девіч адаптується у своїй новій команді. Мене більше турбує, що половина збірників сидять на лаві запасних і грають час від часу. І друге, що важливо - побачити, як хлопці зіграють після Євро, наскільки готові вони психологічно. Необхідно, щоб вони щонайменше показали рівень, не нижчий за той, який був на чемпіонаті Європи. Ось у цьому головна заковика. А не в тому, хто гірший, а хто кращий. Але водночас необхідно подивитися в ділі нових гравців. Однак у кожному разі за гарні очі в мене ніхто не грає. Усе треба доводити на футбольному полі. Грає хтось чи ні".

Про ситуацію з Безусом і Селіним:

"Ну, перш за все, я не можу вплинути на цей процес. Але погано, що вони вже ніби переходили, а тут ситуація повернулася так, що цього так і не відбулося. Це на користь їм не йде. Адже мова про те, що вони вже налаштувалися на перехід у команду, яка виступатиме в Лізі чемпіонів, але в підсумку, з різних причин, повинні залишатися у своєму нинішньому клубі. Думаю, ця ситуація неприємна для хлопців. Поки я з ними не говорив, тож нічого конкретного про це сказати вам не можу. Повторюся, я команду бачив півдня, ні з ким із хлопців ще не розмовляв. Можу одне сказати: Безусу у ворота ставати не треба".

Про кістяк збірної:

"Думаю, в середу будуть якісь експерименти, але певний кістяк на поле вийде. Узагалі, рано про щось предметне говорити за місяць, який відділяє нас від матчу з Англією - за цей час усе може статися. Ви ж пам'ятаєте, які в нас кадрові проблеми трапилися безпосередньо перед Євро. Тож нічого передбачати я зараз не можу. Але спираючись на те, що Шевченко і Воронін покинули збірну, щось міняти доведеться. А якщо ще хтось, не дай Боже, випаде, то треба буде думати, ким замінити вибулих із ладу хлопців".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram