>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна - Чехія. Напередодні

Середа, Львів, стадіон Арена-Львів, 21:00, арбітр Данило Гружич (Сербія).

Пряма трансляція на Інтері.

Україна - Чехія. Напередодні
Фото: EPA/UPG

Вперше після чемпіонату Європи збірна України зібралася для товариського матчу. Дійсно в цих умовах більшої назви для гри немає. Тільки в понеділок гравці зібралися, потім перемістилися до Львова, тому навіть повного дня для роботи у тренерського штабу не було.

Уже не виступають у складі збірної України її постійні гравці впродовж багатьох років Андрій Шевченко і Андрій Воронін, як і раніше травмований Олександр Шовкоський, а Дмитра Чигринського викликати наразі ризиковано, враховуючи його нещодавні травми. Також немає у складі Олександра Алієва і Артема Мілевського, кілька тижнів тому, коли Олех Блохін називав склади, вони були глибокими резервістами "Динамо".

У зв'язку з такими втратами у Блохіна дуже невеликий вибір в атаці, гравців цього амплуа всього три. З Євгеном Селезньовим у тренера була перепалка за допомогою ЗМІ, Марко Девіч тільки почав адаптуватися до нової команди, а Роман Зозуля став відкриттям сезону, хоча до того грав не надто впевнено.

Тому цілком імовірно Блохін зробить ставку на схему з одним форвардом і трьома центральними хавбеками. На Євро, пам'ятаємо, на вістрі завжди був один гравець і один номінальний нападник діяв глибше. Можливо, на цю роль підійде Безус, але на початку сезону він, за рідкісним винятком, не вражає.

Напевно в старті зіграє голкіпер Дикань, який пропустив Євро, на правому фланзі гратиме Бутко після невдач Гусєва, ліворуч може вийти Шевчук. Є вибір у центрі оборони і середині поля, де Блохін часто дивує своїми рішеннями.

Збірна Чехії приїхала в Україну не найсильнішим складом. Завершив виступи у збірній Барош, через травми виявилися поза складом Барош і Росицький. Тобто з лінією оборони жодних змін не має бути, а ось в атаці можуть бути найрізноманітніші варіанти. Теоретично, адже на практиці там вибір не надто великий (а тут ще й Пекхарт зламав палець на руці). Основний склад своєї команди Міхал Білек вже назвав.

Україна (орієнтовний склад): Дикань - Бутко, Хачериді, Ракицький, Селін - Тимощук, Ротань - Ярмоленко, Девіч, Коноплянка - Зозуля

Чехія: Чех - Селассіє, Сивок, Кадлець, Лімберський - Хюбшман - Даріда, Їрачек, Коларж, Піларж - Лафата

Не зіграють: Росицький, Плашил (обидва - Чехія)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram