>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

БК "Донецьк" - учасник Єдиної Ліги ВТБ

В українському баскетболі знову запахло грандіозним скандалом...

БК "Донецьк" - учасник Єдиної Ліги ВТБ

Чемпіони Суперліги отримали wild card від Ліги. Таке рішення ухвалив директорат Ліги, вивчивши заявки семи клубів із шести країн.

"Щодо сезону нинішнього і вибору володаря wild card, то директорат Ліги був одностайний у своєму рішенні. Україна - стратегічний партнер Єдиної Ліги ВТБ. Із першого сезону Україна мала мінімум два місця в нашому турнірі - і ми раді, що цю традицію не буде порушено. "Донецьк" справедливо увійшов до складу учасників Ліги. Протягом останніх років клуб із Донецька є одним з лідерів у своїй країні, а минулого сезону вперше став чемпіоном української Суперліги й отримав право зіграти у кваліфікації Євроліги.

Не сумніваюся, що амбіції та склад команди дозволять їй не просто гідно виступити у Єдиній Лізі ВТБ, а й поборотися за найвищі місця", - коментує рішення генеральний директор Єдиної Ліги ВТБ Андрій Широков.

У груповому турнірі "Донецьк" зіграє з "Хімками", УНІКСом, пітерським "Спартаком", "Червоними Крилами", "Лієтувос Рітасом", "Калевом", "Туровим", "Астаною" і, що найцікавіше, з маріупольським "Азовмашем".

"Наш клуб уже брав участь у турнірі Єдиної Ліги ВТБ два роки тому. Ми знаємо, що на нас чекає високий рівень організації та найсильніші суперники. Цього сезону ми спочатку не розглядали варіант участі в Лізі через перевантажений календар - матчі регулярного чемпіонату перетиналися б за датами з іншими іграми. Але так сталося, що в справах української Суперліги за останні тижні відбулися певні події, які послужили поштовхом для того, щоб ми звернулися до Єдиної Ліги ВТБ і подали заявку на участь. Звичайно, ми дуже раді, що нашу заяву розглянули в найкоротші терміни і надали wild card. Тепер сподіваємося успішно виступити в турнірі", - коментує рішення клубу президент БК "Донецьк" Сергій Дядечко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram