>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпіада-2012: Росія прокинулася від сну. Але пізно!

Китай де-факто склав повноваження наймогутнішої спортивної держави світу.

ФОТО: EPA/UPG

Передостаннього дня літніх Ігор найкращою командою стала Росія, яка виграла відразу шість золотих медалей, а також іще чотири срібні та п'ять бронзових.

Нинішня збірна Росії, яка і не стріляє, і не пливе, збирає медальний урожай у всіляких борцівських турнірах (найкраще вдається, звичайно ж, боротися у дзюдо), синхронному плаванні та легкій атлетиці. У суботу росіяни, завдавши превентивних ударів у веслуванні на байдарках і в художній гімнастиці, потім вибухнули в Королеві спорту.

Легкоатлети, закриваючи свою олімпійську програму, принесли батьківщині відразу чотири "золота" (а всього вісім). У ходьбі на 50 км не знав рівних уродженець Мордовії Сергій Кірдяпкін, а його землячка Олена Лашманова була кращою в ходьбі на 20 км; Анна Чичерова найкраще стрибала у висоту, а Марія Савінова (це вже Челябінськ) на 800-метрівці випередила саму (чи все-таки самого?) Кастер Семеню. У суботу в легкій атлетиці росіяни взяли 8 медалей (4+2+2), а за підсумками всіх видів програми виграли 18 нагород (8+4+6), поступившись тільки американцям (9+13+7).

Фото: EPA/UPG

Завдяки своїм легкоатлетам Росія остаточно закріпилася на 4-му рядку медального заліку - 78 нагород (21+25+32). Щоправда, господарі Ігор, які йдуть третіми, вже надто далеко за кількістю золотих медалей - 28. Треба було росіянам прокидатися раніше. Але як це зробити, якщо нинішня Росія і не пливе, і не стріляє...

А збірна США за день до кінця Ігор, по суті, оформила перемогу в загальному заліку. І тільки вдумайтеся в те, де це було зроблено - у стрибках у воду! У цій вотчині китайців, де вони до цього завоювали шість із семи можливих золотих медалей. І простий американський хлопець Девід Будіа у стрибках із вишки бере і позбавляє Китай запланованого "золота". Дуже символічно, що китайці де-факто склали повноваження наймогутнішої спортивної держави світу в їхньому коронному виді спорту. Це все одно сталося б, але усміхнений американець Девід Будіа вирішив узяти роль ката на себе.

Фото: EPA/UPG

Американці передостаннього дня Олімпіади подолали рубіж у 100 нагород! У них стало 102 медалі (44+29+29), а у Китаю тільки 87 (38+27+22).

Наша збірна під завісу літніх Ігор також набрала пристойних обертів. У суботу 4-те і 5-те олімпійське золото країні принесли каноїст Юрій Чебан і боксер Олександр Усик. Але ж золотими могли стати і байдарочниця Інна-Осипенко Радомська, і списометатель Олександр П'ятниця, якого від золотої медалі відділили лише 7 сантиметрів.

Боксер Денис Беринчик віддав усі сили, але кубинець Сотолонго був усе-таки сильніший за класом - в українця "срібло". Відзначимо також 4-те місце жіночої команди в естафеті 4Х400 метрів і шосте місце Аліни Максименко в художній гімнастиці. Зате розчарували борці.

Фото: EPA/UPG

Наша збірна, завоювавши в суботу дві золоті і три срібні медалі, із 20-ї позиції в медальному заліку перескочила на 14-те місце - 18 нагород (5+4+9). Але ж ми ще маємо СуперВасю - боксера Василя Ломаченка (його фінальний бій почнеться о 15:45 за Києвом) і СуперВіку - п'ятиборку Вікторію Терещук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram