>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпіада-2012: Україні повернули боржок за приниженого боксера

Тарас Шелестюк вийшов у півфінал тільки завдяки додатковим показникам.

Олімпіада-2012: Україні повернули боржок за приниженого боксера
Фото: www.boxnews.com.ua

Шелестюк (до 69 кг) на чемпіонаті світу-2011 став гуру оборонного боксу і заслужено виграв золоту медаль. Але на Олімпіаді із захистом у нашого боксера наразі не складається. Ось і у чвертьфінальному поєдинку проти француза Алексіса Вастіна українець "проковтнув" одразу 18 ударів. Правда, і у відповідь завдав стільки само. Підсумковий рахунок 18:18 склався з трьох нічиїх - 5:5, 7:7, 6:6.

М'яч, як і в скандальному поєдинку Огого/Хитров (а там перевага нашого боксера було очевиднішою), повернувся на половину поля суддів. І вони, розглянувши додаткові показники, стали на бік Шелестюка. Можливо, в цьому є й заслуга Євгена Хитрова.

А француз зазнав заслуженої кару за свій післяматчевий "вимахон". Адже почувши гонг, Алексіс узявся бити себе в груди, переможно підкидати руку. А коли почув вердикт суддів, вирвав свою ліву руку з "обіймів" рефері і щосили зацідив у кут рингу. А потім узявся епатувати публіку, значна частина якої, здалося, пристала на бік саме француза. Ну і розплакався під кінець виступу. Стриманішим треба бути. Ось Євген Хитров після свого значно більш незрозумілої поразки заговорив про Бога...

А Шелестюк став третім українським боксером, який пробився у півфінал Олімпіади і гарантував собі "бронзу". Раніше цим вирізнилися Олександр Усик і Василь Ломаченко. На черзі - Денис Беринчик (до 64 кг) й Олександр Гвоздик (до 81 кг). У півфіналі Шелестюк зустрінеться з британцем Евансом, який свій бій також виграв лише за додатковими показниками. Нагадаємо, Огого, від якого так настраждався Женя Хитров, бився саме з британцем. Історії властиво повторюватися?

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram