>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Завершився найскладніший ралі-рейд в Україні - "Баха 1000"!

До фінішу дісталася тільки половина учасників.

Фото: надано організаторами

Маленьке місто Середина-Буда вже вдруге приймало наймасштабніший ралі-рейд України. Траса цьогоріч стала не тільки довшою, а й складнішою. За два дні потрібно було пройти 1125 км бездоріжжя, лісових і степових доріг. Багато учасників скаржилися, що було мало прямих і швидких ділянок, де можна було б розвивати хорошу швидкість, а більше - лісових вузьких тропіків із глибокими ямами.

Але заздалегідь було заявлено, що "Баха 1000" буде найскладнішою в Україні, тож їхати в такому рейді треба обережно і правильно розрахувавши сили. І тільки пробуючи себе в складній гонці, можна реально оцінювати свої сили для виступів на міжнародній арені, чого не можна зробити, беручи участь у легких ралі.

Фото: надано організаторами

Майже половина екіпажів не дісталася фінішу - настільки нещадною була траса до техніки. Богдан Новицький, який упевнено лідирував до самого фінішу, отримав пошкодження незадовго до кінця перегонів, а тому перше місце зайняли минулорічні переможці "Баха 1000" Микола Кузнєцов і Дмитро Циро. Подіум в "абсолюті" виглядає так:

1. Кузнєцов Микола / Циро Дмитро

2. Лисяк Михайло / Солодовник Іван

3. Демерджі Арсен / Ульяшов Михайло

Серед квадроциклістів першим став Сергій Логвиненко. Зазначимо, що досвідчений чемпіон Михайло Йорж на Kawasaki зійшов із дистанції. Другим став В'ячеслав Косів, а третім фінішував Бобок Геннадій.

Фото: надано організаторами

У категорії "мото" боротьба йшла з трасою і технікою, причому неабияка. Падіння були на кожному колі, причому доволі серйозні. Подолання бродів для мотоциклів дійсно стали серйозною перешкодою. Підсумок: першим приїхав Єрошок Іван, другим - Бородін Сергій, замкнув трійку призерів Бабенко Олександр.

Серед учасників категорії "рейд" призові місця розподілилися так: перше  - екіпаж із Шостки Івченко Олександр / Комоса Роман. Другим приїхав екіпаж Тименко Олександр / Маласай Антон. А третіми стали господарі траси - Борлачев Ігор і Гладких Євген.

Фото: надано організаторами

Уже вдруге компанія SIXT є співорганізатором гонки "Баха 1000". Є всі підстави вважати, що наступного року ралі-рейд обіцяє бути ще насиченішим подіями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram