>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпіада-2012: Китай перехопив ініціативу

Спортсмени з Піднебесної знову очолили медальний залік.

ФОТО: EPA/UPG

На дев'ятий день Олімпіади китайці виграли п'ять золотих нагород (дві в бадмінтоні) й обійшли американців за всіма ключовими показниками - 61 медаль (30+1 +14).

А ось збірній США (60 медалей - 28+14+18) після того, як відзмагалися плавці, буде складніше збирати олімпійське "золото". Так, почалася легка атлетика, але там під ногами плутаються ямайці на чолі з Усейном Болтом (учора виграв 100-метрівку з олімпійським рекордом - 9.63 сек). Америка в неділю завоювала лише два "золота". Одне з них на рахунку сестер Вільямс у парному розряді тенісного турніру. Серена і Вінус уже втретє виграли "парне" олімпійське "золото". На рахунку сестер також по одній індивідуальній перемозі.

Може радіти золотій медалі в тенісі й Британія (37 нагород - 16+11+10), адже Енді Маррей нарешті виграв щось значуще. І нехай Федерер не оговтався після півфінальної битви з дель Потро, але заслуг Маррея це точно не применшує. Енді міг отримати й другу золоту нагороду за день, але у фіналі міксту разом з 18-річною Лаурою Робсон програв білоруському дуету Азаренко/Мирний.

Збірна Росії нарешті завоювала своє четверте "золото". І знову в боротьбі. Після трьох медалей вищої проби в дзюдо відзначився борець греко-римського стилю з російським прізвищем і корейськими очима Роман Власов.

Збірна України після трьох днів затишшя таки перервала обітницю мовчання. Причому відразу двічі. У потрійному стрибку "бронзовою" стала чемпіонка світу-2011 Ольга Саладуха, а в боксі гарантував собі "бронзу" Олександр Усик (до 91 кг).

Але Усик ще у грі і легко може переплавити свою гарантовану "бронзу" на "золото". Залишилося виграти ще два поєдинки. Наголосимо також на височезному п'ятому місці в марафоні Тетяни Гамеро-Шмирко (от здивувала, так здивувала) і четвертому результаті (78.25 м) в метанні молота від дуже молодого за мірками цього виду спорту 27-річного Олексія Сокирського.

У нашої команди стало сім нагород (2+0+5), і вона продовжила падіння в таблиці медалей - 22-га.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram