>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна на Олімпіаді: вибач, ми знову без нагород

Медальна засуха нашої збірної дещо затягнулася.

Україна на Олімпіаді: вибач, ми знову без нагород
Семиборка Людмила Йосипенко малость не долетела до олимпийской награды
Фото: EPA/UPG

Українські олімпійці третій день поспіль залишилися без нагород у Лондоні. Хоча одна майже була в наших руках! Це в семиборстві дискваліфікація Ліллі Шварцкопф у бігу на 800 м дозволила нашій Людмилі Йосипенко стати третьою. Але німкеня подала протест, який задовольнили, - і все повернулося на круги своя - українка залишилася четвертою. Можливо, це і справедливо. А інша наша семиборка Ганна Мельниченко завершила змагання 10-ю.

Інші новини від Королеви спорту ще печальніші. Запасайтеся терпінням і слухайте: у стрибках із жердиною, показавши жахливі результати, не подолали кваліфікацію Ганна Шелех (4,10 м) і Наталія Кущ-Мазурик (4,25 м); у бігу на 400 м після першого ж забігу зійшов Віталій Бутрим, який програв дві секунди бігунові на протезах Оскару Пісторіусу; у бігу на 3 000 м із перешкодами нічого не вдалося Світлані Шмідт (зовсім не вдалося) і Валентині Горпинич-Журдиній (просто не вдалося); у півфіналі бігу на 400 м з бар'єрами припинив боротьбу Станіслав Мельников; на 100-метрівці у фінал не змогла пробитися Олеся Повх; у бігу на 400 м у півфіналах залишилися Аліна Логвиненко та Наталія Пигида; в бігу на 10 тисяч м 26-м фінішував Микола Лабовський (перемога вже те, що добіг), і, нарешті, в ходьбі на 20 км 27-м став Назар Коваленко, 30-м - Руслан Дмитренко і 47-м - Іван Лосєв.

У тріатлоні більш ніж коло програла переможниці Юлія Єлістратова, і їй навіть підсумкового місця не дали. Навпроти часу написано - LAP (коло). Це позначення приблизно відповідає 53-му результату. У стрільбі з гвинтівки з трьох положень у фінал не пробилися дві Дарини - Тихова і Шарипова.

У командній шпазі Яна Шемякіна і Ко у чвертьфіналі (це була перша стадія турніру) програли росіянкам 35:45. У кваліфікації стрибків на батуті останній, 16-й результат, показала Марина Кийко. А от у стрибках із триметрового трампліна останньої миті застрибнула у фінал Олена Федорова - 12-та. Утім, її результати за два дні не дають надій на медальний результат. У важкій атлетиці в категорії до 94 кг 12-м став Костянтин Пілієв - 372 кг (166+206). Срібний призер ЧС-2011 Артем Іванов у Лондон не поїхав через травми (офіційна версія).

Хто порадував, то це боксери. Точніше один порадував, а другий змусив хапатися за голову, хоч і пройшов далі. Йдеться про віце-чемпіона світу Дениса Беринчика (до 64 кг), який в 1/8 фіналу явив світові не бокс, а щось на кшталт вуличної бійки. На перший раз пощастило: швед Ентоні Їгіт прийняв правила гри і програв із розривом в одне очко - 23:24. У середу у чвертьфіналі суперником українця стане австралієць Джеффрі Хорн, який, напевно, має непогану боксерську школу.

Зате Олександр Гвоздик (до 81 кг) і в другому своєму поєдинку на Олімпіаді залишає найприємніші враження. Гвоздик не захотів вплутуватися в ту саму вуличну бійку в поєдинку з нікарагуанцем Браво Амадором і технічно перебоксував його - 18:6. За вихід у півфінал Сашко посперечається із 2-м сіяним алжирцем Бенчаблою (щоправда, суперник схожий радше на істинного арійця). Абдельхафід в 1/8 фіналу не без питань переміг німця Коллінга - 12:9. Тож Гвоздик цілком може продовжити похід за олімпійським "золотом".

Екватор літніх Ігор збірна України перетнула з 2 золотими та 4 бронзовими медалями в активі. Наразі не густо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram