>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна на Олімпіаді: за Хитрова, за Батьківщину

Найпомітнішою подією шостого дня Ігор для українців стало не четверте місце на велотреку, а втрата чемпіона світу з боксу Хитрова.

Україна на Олімпіаді: за Хитрова, за Батьківщину
Равнение на Василия Ломаченко!

У четвер в Лондоні розпочали боротьбу ще двоє українських боксерів. Першим на ринг вийшов найкращий боксер Олімпіади-2008 (і олімпійський чемпіон, зрозуміло), дворазовий чемпіон світу, людина, яка не програвала з 2007 року. Усе це - про незрівнянного Василя Ломаченка (категорія до 60 кг). І українець підтвердив звання фаворита, легко впоравшись із домініканцем Аріасом Ромеро - 15:3. У чвертьфіналі суперником Ломаченка стане 19-річний пуерториканець Фелікс Вердехо Санчес. Чекаємо на продовження бенкету.

А ось для Євгена Хитрова (до 75 кг) усе скінчено. Чемпіон світу-2011 у поєдинку з британцем Огого (тут саме прізвище нічого доброго не віщувало) програв. Програв, безумовно, незаслужено. Враховуючи, як українець "возив" суперника весь третій раунд, тільки безсовісні люди могли віддати британцеві перемогу за підсумкового рахунку 18:18. Але судді з профільної федерації АІБА вже давно підтвердили власну безпринципність. Хитров винен в одному: боксуючи прямолінійно, тактично негнучко, він розв'язав суддям руки. І Євген уже заплатив за це дуже дорого. Поданий протест, на жаль, нічого не змінив - Хитрова ми втратили.

У нас залишаються ще п'ять боксерів. На Олімпіаду вони поїхали битися за Батьківщину. Тепер їм потрібно поборотися і "за того хлопця" - Євгена Хитрова. У п'ятницю о 16:30 на ринг у категорії до 69 кг вийде ще один чемпіон світу - Тарас Шелестюк.

А в четвер на велотреку були близькими до медалі в командному спринті Любов Шуліка й Олена Цьось. Українки показали лише 7-й час у першому раунді, але пройшли далі як переможці заїзду. У чвертьфіналі наші дівчата також не були надшвидкими, але британки заробили дискваліфікацію (хоч якась розрада за "фактор Огого"). Півфіналу не було. Команди, відповідно до показаного часу, відразу розкидали по "потрібних" фіналах: китаянки і німкені боролися за "золото", а українки з австралійками - за "бронзу". І нашим знову не вистачило швидкості - четверті (на двох колах програли 0,75 сек).

У стрільбі зі швидкострільного пістолета із 25 м непогані шанси на вихід у фінал зберігає Роман Бондарук. Заключна частина кваліфікації пройде в п'ятницю. У дзюдо в 1/8 фіналу іпон програв Артем Блошенко (до 100 кг), на цій самій стадії в жінок зійшла Марина Прищепа (78 кг), яка також програла іпон, причому вже на 34-й секунді поєдинку.

Зате трохи (зовсім трохи) порадували плавці, які нарешті зуміли пробитися в півфінал. Але там Андрій Говоров (50 м вільним стилем) і Дарина Зевіна (200 м на спині) і спинилися. Говоров показав 14 час, Зевіна - 12-й. Власне, плавці, як і дзюдоїсти, провалили Олімпіаду - жодного виходу у вісімку кращих.

Україна втретє не змогла виграти жодної медалі за день і в медальному заліку відкотилася із 13 місця на 15-те.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram